När björkarna susar…

…och vi  image851

Nu är ringarna beställda och levereras på fredag. Detta är bara bekräftelsen på det vi kom överens om för ett par veckor sedan. Jag slog till och friade på skottdagen, och fick mitt ja efter ett par veckors noggrann eftertänksamhet.
Nästa sommar planerar vi att hålla bröllop här hemma i trädgården.

Jag har kikat in på bröllopstorget för att få lite hjälp med förberedelser och budget och liknande, för att kunna pyssla med det när jag känner att jag vill vara lite bridezilla i min egen ensamhet (och inte slita ut den stackars blivande brudgummen med sånt tjej-tjafs). Det är en härligt pillrig känsla i magen att tänka på det! Det är väl prinsessgenen som sprattlar igång!

Vissa saker är så självklara, andra ger svåra bryderier och beslutsångest och ytterligare andra spelar absolut ingen roll. Men det är väl så det ska vara inför den stora dagen, och jag är glad att vi har lite tid på oss att tänka igenom och fundera på alla bryderier.

Man får helt enkelt börja redan från början att lyssna på magkänslan och försöka göra det till sin dag, och strunta i alla måsten och borden. I vissa fall får man höra att det är så man ska göra, att det är man själv som bestämmer hur man vill ha det, men sedan kommer det plötsligt något måste urhoppande ur munnen på omgivningen iallafall. "Klart du måste bjuda dom om du ska bjuda dom andra!" Jaha? Men om det inte är så självklart för mej då? Ja, ni har säkert varit i samma situation och fått fatta beslut som blir kompromisser mellan vad man egentligen vill och vad man bör för etikett och hemfrid och släkten och annat. Jag har ganska klart för mej redan nu vad magkänslan säger, sen får vi se hur det blir när vi ska i skarpt läge sen, hur många kompromisser och avsteg från detta man kan tillåta och fortfarande må bra. Det kan vara saker nu som betyder superdupermycket, men som tappat betydelse om ett halvår, och man inte alls förstår vad som var problem med det beslutet. Det får ligga till sej helt enkelt.

Till saker som är självklara hör att jag ska använda mammas brudkrona.

image852

Den har farmor gjort.

På den tiden hade farmor ingen telefon, men dom hade pratat om bröllopet när de var uppe på sommaren, och farmor hade mumlat att hon skulle leta upp ett mönster hon hade. Sedan kom ett paket på posten som det kanske låg med något litet brev i, men de hade mest varit nyfikna på vad som låg i själva paketet. Väl uppackad undrade dom varför hon hade skickat dom en ytterkruka till blomkrukorna… Innan dom förstod och hittade lappen med att det är en brudkrona…

Jag har nu officiellt fått den brudkronan, så jag kommer självklart att använda denna släktklenod när jag gifter mej, även om den tydligen var lite meckig att få fast på skallen, eftersom det är dåligt med fästhål till nålarna i nederkanten. När jag var liten stod denna krona ihop med en servettring och några andra korgar och byttor farmor och andra rotsjöjdande släktingar knåpat ihop, i ett vitrinskåp i bokhyllan i vardagrummet. Servettringen sa jag alltid var prinsesskronan, som en liten flicka kunde ha när vuxna gifte sej, men nä, då fick jag alltid höra att det var ingen krona, det var en servettring (fast den hade små spetsar på ena kanten, och stod så fint…). Jag tror inte jag som liten flicka förstod eller ens klarade av att tänka den svindlande tanken att jag en gång kanske skulle kunna ha den stora fina brudkronan…

27 COMMENTS

 1. Stort grattis! Tror inte jag kom mig för att skriva det innan… Visst blir det en del kompromisser inför en sådan stor dag, men det är ju ändå ER dag!
  Kram, Sandra

 2. STORT GRATTIS! Vad roligt. Det är kul att gifta sig. Jag tycker absolut man ska göra det till SIN dag. Vi fick gliringar för att vi bara bjöd våra föräldrar och att vi snuvade alla på en fest. Jaha, då får de väl tycka det då. Vi ville inte ha någon fest, så då skippade vi det. Jag tror det är bra att vara ute i god tid, det går så fort ändå och blir lätt stressigt. Så planera hur NI vill ha det och NJUT. Kram Hanna

 3. Grattis! Och se till att göra det på det sätt *ni* vill. Vi ”rymde” och gifte oss vid forsen i Kvikkjokk – bara jag och maken med personalen från Fjällstationen som vittnen. 😉

 4. GRATTIS! Vad härligt med bröllop, och strunta i alla måsten. Gör det som NI vill ha det!

  Läste om Scrappiz-hackern. Hoppas allt ordnar sig och att det inte blir alltför mycket jobb för dig..!!! Vilka idioter det finns, vad ska det vara bra för liksom..

 5. Stor kram och grattis till den modiga bruden!! Kronan är perfekt till dig, du kommer att vara jättefin. Ska känna om det inte blåser lite bröllopskänslor över till Sturkö. 🙂 (Såg vad som har hänt på Scrappiz. Idioter. Vad skulle det vara bra för?)

 6. GRATTIS SARA!
  Skulle svara på scrappiz men det gick ju inte *mutter*, det tog ju ett tag innan jag fattade också, trodde ju Greta träffat nån…haha ;-D
  Kram på dej!

 7. GRATTIS….

  Mulet ute, regn hänger i luften och jag har tappat lite gnista. Fattar inte att solen kan ha en sådan inverkan på en så nu hämtar jag kraft och inspiration från dig istället. Ha en skön torsdag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.