Catching up

Jag tänker alltid att "det ska jag blogga om", men ibland springer tiden iväg….

Jag börjar med att tända ett ljus för älskade Pletti, min kompis häst (som egentligen heter Nalle). Han fick fara till hästhimlen i torsdags efter ett långt och lyckligt liv.

Snäll och go var han, och underbart mysig! Ha det bra, Nalle-lille. Hoppas du får en ny och frisk kropp och kommer tillbaka till oss! Vi behöver godingar! Bilden är från våren 2005.

Vad händer i huset?

Kanske lite kallt att ha vardagsrummet ute, nu när temperaturen kryper under nollan. Men vi blir friska iallafall!

Den här snyggingen flyttade in för ett par veckor sedan. Jag ville inte blogga den när vi ställde in den, eftersom vi ville överraska släkten som skulle komma hit på tisdagen (vi hämtade soffan på fredagen). Vi var helt chockade – trodde det var ett par månaders leveranstid på soffor hos Karlskronamöbler – har hört skräckhistorier… Ja, skräckhistorier för mej då, som vill ha allt klart direkt efter beslut. Och snabba beslut, inget velande och hattande… Vi är glada att vi inte tog XL-varianten av Arlanda, för den utan XL var nog så stor i vårt vardagsrum. Vi är så nöjda!

Garderoben i hallen är på plats också. Jag har smugit in lite saker i städskåpet närmast hitåt, men ska köpa nån utdragsmoj till dammsugaren nästa gång jag kommer åt IKEA till. Hoppas bara den funkar i garderoberna också, inte bara i deras köksskåpsstommar… Den som lever får se. Sedan väntar jag på lite fler krokar i klädhängardelen längst till vänster. Sambon är skeptisk till att vi får plats med fler jackor ändå, men jag tror det blir jättebra med utspridda krokar under hyllan istället för bara 2×3 (en snurrmoj som var himla bra!) samlade mitt i… Krokarna i sej tar ju ingen plats, som dom kan ju lika gärna skruvas dit. Allt vi hänger upp är ju inte duniga fluffiga vinterjackor, och jag skulle gärna vilja flytta mina träningskläder från badrummet också nu.

Vi har fått en dörrklocka! Himla trevligt! Tyvärr verkar lampfunktionen vara ett måndagsexemplar. Lampan funkade inte alls vid montering. Elektrikern bytte lampan och den funkade… en vecka… Nu är lampan trasig igen. Trist, eftersom den behövs så väl här på mörka landet, för att få alla våra gäster att känna sej välkomna och inte förvirrat behöva knacka…

Nu skulle man kunna tro att vi är gjorda av pengar. Det är vi inte… Tyvärr hade vi otur idag och blev tvungna till en annan stor utgift. Denna pryl skulle jag inte kunna leva utan, så när den går sönder måste man få tag i en ny – snabbt. Tur det finns billiga och bra krediter nu, så utgifterna inte blir så stora på ett bräde. Nu är det dock avbetalningsstopp på fler prylar misstänker jag.

Nu har vi en ny TV. Den gamla har förvarnat ett tag att den var på upphällningen genom att pipa högt vid uppstart, flasha med röda och gröna nyanser på bilden m.m., så det var bara en tidsfråga innan den skulle ge upp. Den var vår reserv-TV, inropade på auktion för ett antal somrar sedan för 350 spänn tror jag det var… Den togs ner från vinden när min gamla Phillips-TV dog, 16 år gammal, så vi köper inte direkt värsting-TVar så fort det kommer en ny modell…

Igår sprakade den lite och sedan kände känsliga jag att det luktade bränt. Magnus ignorerade mitt varningsprat och TVn gick hela dan igår. Idag började bilden sprattla, TVn sprakade lite och stängde av sej. Vid nytt försök till uppstart sprakade den lite till (man hörde hur det knastrade), sedan spred sej samma lukt som igår, fast starkare i rummet, så det var bara att ställa ut den bredvid soffan på släpet.


Det blev en 40-tums Samsung LCD. Vi gick på giganten och OnOff och jag fick nästan gå och kräkas efter att ha tittat på tv-skärmar tills ögonen värkte… Vi konstaterade att det var samma skit i olika påsar, priserna låg på ungefär detsamma, så det var bara att blunda och peka… Vår lilla gulliga försäljargubbe på OnOff undrade vad vi ville ha, och vi sa en 37tums, vilken rekommenderade han. Han pekade på Samsungen och sa sedan att 40-tummaren som var likadan var billigare. Tydligen var det lite dyrare att göra 37orna för att de gjordes i mindre upplagor eller något. Vi hade redan konstaterat att vi skulle få plats med en 42a också om det skulle vara så, så vi kikade på 40an, fick lite försäljarsnack, kollade om den fanns hemma och tog den. Nu står den och blänker i vardagsrummet. Men hu vad svårt att få en bra bildinställning! Jag antar att man "vänjer sej", men jag förstår inte riktigt varför det ska vara så svårt. Datorskärmen brukar ju funka klockrent direkt, varför är det så krångligt med TVar?? Antingen är det för ljust eller för mycket kontrast eller för mörkt eller bara konstigt… Jag saknar "autobild" som i Photoshop. Autolevels, Autocolor, Autocontrast – tack!

Jag längtar till 1 december! Då ska jag få börja öppna en massa fina scrappiga paket!

Älskar den här bilden! Såhär varmt och mysigt har vi det i vårt hus. Man kan inte annat än trivas!!

Vad är kvar nu då – nu är vi väl nästan klara?
ja, vi är nästan klara i nedervåningen… Det beror på hur man definierar nästan…. *fniss*
"utbyggnaden" med gamla lilla köket och lilla toan är ofixat helt. Behöver totalutrivning av golv-väggar-tak och börja från början. Kanske byta altandörren, som ju är till gamla takhöjden?
Mitt i huset är ett hål som ska bli köksskrubb/trappa upp till ovanvåningen. Offert på trappa har börjat jagas, men ekonomin finns inte riktigt just nu.

Sist det var oväder regnade det in i vardagsrummet igen, och då var även svallet på norrsidan dyblött undertill i den oinredda ovanvåningen, så just nu känns bygget som en kloss om foten… Det har silikonats och skummats runt takkupan, men det är svårt att säga var vattnet driver in under extremvädret…

6 COMMENTS

  1. Så härligt ni verkar få det nu när sakerna kommer på plats. Soffan ser jättehärlig ut. Förstår att ni är nöjda med valet.

    Hoppas att vår TV håller sig ett tag till. Den är ju också lite knasig nu för tiden….

    (även om jag gärna vill ha en ny nu, men som sagt ekonomin..)

    Ha det gott.

    Kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.