IKEA å sånt

En sån här blev det till ena uttaget i vardagsrumstaket när vi var på IKEA i söndags.
Lampan Hörby matchar min stora adventsstake/kandelaber med böjliga armar och borstat stål. Kändes bra att fylla på med en stil jag gillar och trivs bra med. Svårt att bestämma hur man ska böja armarna bara.


Sedan röstade jag för en GLIMT till soffbords och senare matbordsbelysning (lampor går ju att flytta om man vill ;-)), men den fick inte följa med hem, för sambon, elektrikern, var övertygad om att touchfunktionen skulle gå sönder direkt! Jag blev även lite besviken för att den där mojen på sladden inte är en hissfunktion, utan engångsinställningsmoj…
Det kommer troligen att bli en liknande variant iallafall, fast med dimmer och tända/släcka på vanligt ställe i väggen, så elektrikern är lugn och fin.

Den här garderoben är på väg hem till oss (framme på måndag) för att stå i hallen. En enmeters stomme till "hatthylla", alltså avhängning av jackor och sånt. Krokar är det som gäller, inga klädstänger och galgar, för då blir jackorna slängda i en snygg hög på en stol eller på golvet i garderoben i en hörna… 2 halvmetersstommar längst till höger. Den ena ska innehålla STÄDSKÅP! Nu är det nog dags för dammsugarbyte också. Jag har haft fina nydammsugaren här på kontoret, för att vi inte av misstag skulle kväva den med en massa byggdamm under byggets tid. Andra 50an ska bli säsongsförvaring av jackor m.m. kanske jaktkläder och sånt. Vissa av dessa sakerna kanske får flytta till grovköket sedan när det blir klart där.

Projekt hallbänk löste vi med bänken Molger, som matchar hyllan Molger i badrummet. Skohyllan vi snackat om tidigare var helt enkelt för lång för vår väggsnutt – katterna skulle larma skallen i den när de kom infarande genom kattluckan. Här går in 3 korgar på hyllan, en korgsort jag har hemma, men jag ska se om jag hittar andra som funkar bättre. Min korg var lite för hög, så det är lite pilligt att dra ut den. 1 garage, 1 kontor och en diverse plock. Det får räcka. Bänken passar perfekt till färgskalan på tapeterna!

Vi ställer in en sån här antingen på en hylla eller underst i hatthyllegarderoben också till lite korgar (eller som virkade påsarna jag gillar) till mössor och vantar och sånt småhallplock.


Innanför dörren, ovanför kattluckan hamnar denna goding (estetisk)! Under lilla hyllan ska vi sätta magneter och/eller krokar att förvara nyckelknipporna. Brevfack när det bara är papper/post som ska iväg till kontor eller till postlådor, två fack till pennor och kanske några verktyg… kanske… de har en tendens att föröka sej dom där verktygen… Lilla hyllan används till småplock mobilförvaring o.d.

Sedan ska vi ha en laddningsstation nånstans till mobiler och bärbara telefoner. Just nu bor såna grejer under slagklockan i vardagsrummet, men det är inte helt optimalt. Mobiler som ska med på jobb kan inte laddas i vardagsrummet, då ligger dom där när man åkt…. Funderingarna fortsätter.

Sedan kan jag förkunna att jag blev förälskad…


Hemnes avlastningsbord är ju bara för gulligt!! Mellan hallgarderoben och sovrumsdörren får vi en liten "hörna" där vi kanske ska ha spegel… Där kanske en sån här sötnos med en lampa på skulle passa också…

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.