Hall och vardagsrum

Det får bli två bloggar idag, eftersom jag i stressen och tråkig konflikthantering igår glömde lägga ut katterna som jag tänkt.

Det var längesedan ni fick byggrapport. Det händer lite här iallafall. Sakta med säkert kommer detaljer och större grejer på plats.

Kakelugnen har fått klinker runt sej. Här är det antingen nylagt eller provlagt, och det rödaktiga på klinkerna är såg-klegg. Det är bortputsat nu efter fogningen. Vi ska ha samma plattor framför vedpannan i köket, men de kan vi inte lägga förrän utbyggnaden är färdigfixad, eftersom golvvärmen löper förbi där, och behöver kommas åt. Vi sprang in och köpte den här klinkern 10 i 6 på Bauhaus när vi körde hem från Helsingborg.

Jag har fått upp gardiner i ett fönster. Det är inte riktigt klart, för det ska "varma guldfransar" till innerst också. Jag har bara inte hittat och köpt dom. Andra fönstret bredvid kaklisen är gardinlös än, för det var _väldigt_ mycket jobb med gardinupphängningen och uppläggningen, och jag har inte hämtat kraft till fönster två än. Kanske i helgen…

Sannas röda hus hittade en plats på två böcker som jag kikat i en dag och råkade matcha färgerna i övrigt, så jag tänkte vara lite trendig (skojar!). Jag fick en tanke när jag la dit arrangemanget att det var dumt, det kunde bli blött. Vet inte var tanken kom ifrån, men jag slog bort den och bestämde mej för att det var någon gammal mamma-ism jag hade med mej från barndomen att närhet till fönster innebär risker. Böckerna är inga värdefulla helfranska band heller för den delen.

Höstoväder i söndags.

Dripp-dropp-dripp-dropp….

Nån mer än jag som tycker att jag ska börja lyssna på mina föraningar istället för att vifta bort dom? =OD

Jag fick syn på vattenblask i fönsterkarmen när jag satte mej i soffan. För nån vecka sedan torkade jag upp en liten pöl bredvid blomman i fönsterkarmen som jag trodde var resultat av Magnus blomvattning och långa armar på Aloen. Antagligen hade det regnat in redan tidigare. Böckerna var dyblöta, men det var såpass nytt att de gick att rädda hyfsat direkt med avtorkning och ställa dom som solfjädrar längre bort från fönstret.

Ajdå, inte kul med nyrenoverat och nytapetserat, vi fick lätt panik! Jag sanerade invändigt och ställde burkar som skulle fånga upp droppet. Magnus for ut och kollade om något lossnat eller var glömt, men kunde inte se något konstigt. Vinden och regnet låg på bra på södersidan. Uppe på vinden hittade han tillslut en pöl i ena änden av takkupan, från fönstret där. Vår tidigare regna-in-bov gör det igen, vi som trodde det var tätat allt, med plåtar och grejer! När pölen torkats upp och några symboliska brädor spikats på strategiska ställen var fönsterdroppet i vardagsrummet stillat. Resten fick kollas i dagsljus när det slutat regna dan efter. Som tur var var bara fönsterfoder och karm påverkade, det hade inte runnit längre inåt rummet, och tapeter och innervägg är helt oskadade vad vi kunnat se. Tydligen ska isolering i ytterväggar torka av sig själv snabbt också, så vi behöver troligen inte riva loss panel o.d. och kolla efter vätskeansamlingar.

En av våra grannar hade haft inregnat i köket, och Magnus var på 2-3 ställen med jobbet på måndagen och fixade elfel pga inregnade jordfelsbrytarutlösanden under söndagen, så vi hade tydligen något slags extremväder, även om det "bara" blåste kuling.

Förra lördagen när jag var på scrapträff passade Magnus på att lägga klinker i hallen. Det var påbörjat nån dag innan med provläggning och innan dess prime-ning med katter instängda ute på kontoret för att inte komma inlullande genom kattluckan och ludda ner. Vi är jättenöjda med vårt smutsbrungråa golv, som är både snyggt och praktiskt när man bor på landet.

Nästa steg i hallen är väggarna, men där måste vi ha hjälp av proffs, eftersom vi valt en tvärrandig tapet. Mönsterpassning bigtime… Vi hoppas han har tid att komma nångång innan jul iallafall – hade varit kul att ha lite mer färdigt till dess! Garderoberna får nog vänta ett tag till, ekonomin är lite ansträngd just nu.

Igår när jag kom in efter en lååååång dag kastade jag mej i soffan och kollade på Heroes, och sedan bestämde jag mej för sängen. Jag struttade runt i köket och badrummet och gick sedan för att godnattpussa sambon i soffan. På väg genom hallen tvärstannade jag och sprack upp i ett stort leende! Någon hade varit busig!

Nu är den på plats, och jag älskar den!!! Ja, jag erkänner, jag har drabbats av klockdille, kan inte få nog av snygga klockor! Har dom överallt, och har slutat med armbandsur, för jag har så många klockor omkring mej ändå!

Vitlaserade finbrädan har kommit på plats, och Magnus har skruvat upp stationsklockan som stått och väntat i sin kartong i köket sedan i våras!

Det är dom små detaljerna som gör det! Jag känner hur mycket som är klart med vårt hus nu, och har lärt mej se mest det, istället för att gå och gräma mej över allt som inte är klart än, och allt som borde göras! När jag tittar på bilderna här ser jag, om jag vill, alla ofixade dörröppningar, det gapande trapphålet osv, men istället väljer jag att se det nya snygga klinkergolvet i hallen, vår fina blå dubbeldörr som vi inte ångrat att vi inesterade i, de snygga gardinerna som jag är jättenöjd med, och den ursnygga fondtapeten bredvid vår guldklimp kakelugnen, som jag längtar efter att elda i! Allt annat är bara detaljer…

Glöm inte läsa om katterna, ni som är nyfikna *pekar neråt*

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.