Pysslar lite, softar mest

Här har jag tillbringat mina kvällar denna veckan. Färgläggande lite motiv jag stämplade upp, vid soffbordet och TVn. Ska sedan fortsätta med STEG 2 enligt Sanna-metoden – matcha och vika kortstommar (jag fick monstruöst mycket spill i cardstockmappen när jag sorterade bort alla 10×12-papper ur cardstockförrådet (såna jag skurit swatchremsor av). STEG 3 är sedan mönstrade papper (=spill), sen tror jag STEG 4 och 5 är monstering och dekoration. Än så länge är det kul! Det var så mysigt att sitta och färglägga, och mina favoriter är fortfarande distresser och twinklings. Jag hade fel papper att stämpla på för akvarellpennorna. Det blev inte riktigt klockrent… Sedan har jag inte så många PROmarkers, så dom använde jag inte alls.

Katterna

Kattrapporterna fortsätter strömma in, och just nu är det oro ute hos lille Frasse, som inte riktigt kommer överens med deras gamm-katt, eller snarare tvärt om. Jag har ordinerat lite med konfrontationstid (inte uppe i fejset på varandra, men i samma hus, så gammkatten inte går ut och gömmer sej och aldrig träffar lillen) och att låta dom fräsa och kommunicera, så tror jag gamm-katten förstår att Frasse respekterar hans nej, låt mej vara i fred. Han är ju upplärd av tjuriga farbror Russin, så jag tror det ska lösa sej! Vi hade ju samma problem med Russin när Greta kom – man får föreställa sej att den gamle har sina väl inrutade pensionärsrutiner, och plötsligt flyttar det in ett dagis! Tack Åsa för den bra liknelsen! Det är självklart att det tar tid att vänja sej….

Greta är rastlös och hittar på en massa nya jobb till sej. Hon är mindre stirrig nu, så hormonerna har börjat lägga sej lite. Vi har haft kabelarbete utanför tomten, och igår lyfte Magnus upp henne i fönstret för att visa grävarn som stod utanför. "Titta Greta på den stora maskinen" "MOOORRRRRR" sa Greta då, sen satt hon och vaktade grävaren i fönstret en stund. Annars sitter hon ofta såhär.

Hon älskar vår kattlucka!! Som ni ser har vi ingen lucka i – Russin gillar inte det, eftersom han inte gillar genomskinliga saker som plötsligt slår honom på nosen. Han ser ju ganska dåligt. Det tog tid innan han vande sej vid vårt insektsnät i somras, men till slut kom han på knepet.

Hallen

Som antyds på bilden ovan är nu projekt hall på gång för fullt. Det är utröjt och spacklat första vändan. Det konkurrerar med så mycket annat just nu, och nästa steg är ju den jobbiga dammiga slipningen…

Så här ser det ut nu. Längs väggen ska det vara garderober med skjutdörrar. Någon av dom ska nog vara spegel, kanske lite brunaktig… Vad det blir för garderobsvariant i övrigt är inte bestämt än. Jag lämnade över det beslutet till mannen när vi hade "det stora eluttags-bråket" i våras. Detta ska stå här när det är klart: En snutt med klädhängare-skohyllor som går att dra för med en skjutdörr. Minst 80 brett. En garderob till jakt- och jobbekläder. Ett städskåp. Hade gärna velat ha ett litet linneskåp också, men det går nog inte in. Så här ser vår tapet ut.

Den väntar på målarn. Golvet blir "smutsbrungrå klinker" förbi köksdörren, sedan är det björkparkett resten (redan klar i samband med vardagsrummet).

Sedan vill jag ha en bänk på vänstersidan (kattluckasidan) om dörren, med fack för korgar/backar. Vi har alltid saker "på väg ut" till garage eller kontor, som bor bättre i korgar dolda istället för som hotspots på ett hallbord. Garagebacken kan jag häva allt som dräller runt överallt av verktygs-natur i, och ställa i famnen på mannen när han ska utåt. Tanken är att vi ska ha extrabackar att byta ut till just garagebacken, eftersom jag vet att den inte går ut och töms, utan snarare går ut och ställs "tills vidare" i en hög.

Jag har kikat på Leksvik från IKEA länge.

och blev ännu mer sugen när Kristina målade sin svart! Jag har fått för mej den där dumma tanken igen att jag vill ha lite mörka möbler i hallen (och har totalt förträngt hur dammiga dom blir…). Nackdelen med Leksviks skohylla är att den är lite i pluttigaste laget! Jag vill ha rejäla korgar under att häva grejer i. Så då sneglade jag på storebror soffbordet…
…men det är för stort… För djupt.
Så nu letar jag andra idéer. Såg en snygg hallbänk i MIO-katalogen som jag fick igår. Den är visst så ny så den inte är på webben än. Det var en bänk med fyra "byrålådor" i fack under och en öppen hylla direkt under bänken. Vit lite lantstil. Men den kostade ju MIO-priser, och riktigt så rika är vi inte efter 2 års renovering…

Jysk hade en budgetvariant i sitt senaste blad.

Den duger inte heller. =OD Gillar inte korgarna i vitt som inte är oömma alls, och den här lantstilen är lite för puttenutt för mej. Så då är vi tillbaka på IKEA igen… Söker på bänk.


Hemnes bänk är inte riktigt som jag sett mej det, men är kanske ett spännande alternativ? Måtten såg hyfsade ut. Den röda färgen kanske passar det röda i vår tapet som en smäck! Finns inte hemnes i svart också? Jopp, men inte just denna möbeln verkar det som. Gillar Hemnes annars…


Molger har vi ju i badrummet, men denna känns väl mycket skohylla och ser lite ranglig ut. Tveksamt om den går att sitta på – eller ställa tunga matkassar.

Träby hade ingen måttinformation, men jag gissar att det är "expeditstorlek" på facken. Isåfall är det för stora fack…

Enklast är säkert att köpa backar/korgar man gillar och bygga en bänk till dom, men det ska ju göras också. det går inte riktigt lika snabbt och smidigt som när Mattias mdfar ihop något i RoomService, och vi har ju inget annat för oss…

Köksvandring

Avslutar med en liten rundtur i köket. Vi har shoppat lite detaljer på loppisar och auktioner i sommar, som jag inte visat. I väntan på den perfekta fotogen/el-lampan till köksbordet (eller min ärvda/fådda fina jugendlampa som hänger i föräldrarnas kök) skaffade vi en fin skomakarlampa.

Den hängde på en loppis med en ledsen virkad duk på sej. Fina detaljer som tygsladd och porslinshiss! Den är troligen gammal men renoverad, för det är en salig blandning av gammalt och nytt. Jag gillar den mer och mer för varje dag. Den passar i vårt lantkök!

Igår invigdes kaffekvarnen vi fick med oss från Degeberga antik- och samlarmarknad ihop med min kaffeburk. Vi har sagt länge att vi "måste ha en kaffekvarn" och jag har hela tiden sett en sån däringa box med byrålåda framför mej. I Degeberga fanns många av den här typen, eller med porslinsbehållare, och vi blev båda förjusta i den här i glas. Den har legat och flyttat runt i köket, för den krävde ju lite praktisk placering, så man inte larmar i den och att den går att veva. Tyvärr funkade den inte i närheten av spisen som vi först hade hoppats. Så den hamnade på skåpsidan mot matplatsen istället. Där slår vi nog inte i den, eftersom bänkskivan på bänkskåpet går lite utanför överskåpets kant. Igår maldes och koktes kaffe, som var helt godkänt! Särskilt med lite halsmedicin i 😉

Osäker på om jag visat fläktkåpan klar. Tja, riktigt klar är den inte än. Det ska fortfarande upp plåtar under, och sedan har jag beställt ett "spjäll-S" som bara blir fejk, eftersom vi inte har spjäll i kåpan. Det ska upp en stång också hela vägen längs kaklet att hänga lite pryttel, men betoning på lite. Jag har ställt upp några udda grytlock på hyllan så länge. Vet inte om de ska få bo kvar där, eller om jag kommer att flytta runt lite grejer.

Vår lantvägg är jag extra glad för och nöjd med. Det var här vi hade hoppats kunna sätta kaffekvarnen också, men då skulle den inte gått att veva. Skafferihyllan används mycket mer här och nu än tidigare när den satt inklämd bakom väggskåpen i gammköket. Korvsnutten är från sommarens marknader – vi kämpar tappert att få den i oss. Klockan får vi mycket beröm för. Det är en billig plastklocka från Jysk i gammal stil.

I helgen far vi på minisemester till Göteborg och scrapmässan. Åker förbi sötaste Karin på vägen upp och tar henne med oss efter övernattning. En härlig tradition får det väl räknas som nu när vi gör detta andra hösten i rad (fast ifjol for hon åt andra hållet istället för till mässan, för det kolliderade med ett bröllop i Kalmar). Sambon ser verkligen fram emot scrapmässan, han har längtat hela året! 😉

Vi tänker försöka turista Göteborg lite den här gången, men vädret säger visst regn, så det blir kanske inte så mycket av med det. Vi har planerat att gå på bio iallafall och se Arn. Den går visst i en VIP-salong på bian ett stenkast från vårt hotell. Frågan är om det är värt dubbla biljettpriset för gratis läsk och snacks… Det var nästan fullbokat på lördagsföreställningarna där ändå, så vi går nog bara på stor vanlig bio istället. Allt är säkert bättre än stans bio, som förvisso har en supertrevlig biljettnisse (go å gla) men i övrigt lämnar en del att önska i form av standard, fräschör, klimatanläggningar m.m. Kommer fortfarande ihåg när vi såg piratesfilmen med alla små tentakeldjur på skeppet, mitt i stekheta sommaren, och man kunde nog skrapat av sej svettklegg efter föreställningen. Snacka om att skapa autentisk stämning i salongen! *fniss* det är nog enda gången jag nästan fått panik och ville springa därifrån för syret tog tokslut och det var hysteriskt varmt! Johanna var höggravid och skulle följt med, men hon avbokade i sista stund, och det är hon nog glad för än!

2 COMMENTS

  1. Visst blir det kul med mässan, jag skall dit på lördagen har jag tänkt. Har visserligen köpt en massa papper på InEx redan, men skall du till Götet, så gå till InEx, de har 100 Bazzil för 200 kr! Rena fyndet! Var där både i förrgår och idag. Inte blev det några 100 papper köpta direkt, men det är ju alltid väldigt roligt att vara där! Dessutom, behöver man fylla på förrådet av enfärgade papper så är det ju läge att gå dit nu. Erbjudandet gäller bara denna veckan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.