Klänning å sånt…

Nu är min bröllopsplanering igång så smått. Det är verkligen ett ständigt kastande i tankarna mellan det stora överdådiga drömbröllopet (som man egentligen inte vill ha) och det mysiga, gemytliga i glada vänners och släkts lag. Det första vi måste göra är att spika ett datum. Vi har 4 lördagar vi kikar på, i tidsordning prioriterade med tanke på chanserna till varma kvällar, då vi planerar ett trädgårdsbröllop. Jag vill inte gifta mej i en kyrka, och vi ser ingen anledning att åka iväg och leta upp något annat sagolikt ställe, när vi bor som vi gör. Dessutom är vi ju båda "hemmaråttor", så det blir mest vi helt enkelt. Som det ska vara.

Försöker hitta någonslags prio-ordning vad som måste bokas först för att veta dagen, men plötsligt har allting blivit så fruktansvärt akut och borde ha varit gjort för lääängesen. Min tilltänkta präst gick nog i stöpet pga semester och jobbresa just de veckor vi funderat på. Nu ringde jag kommunen för att kolla hur det ser ut med vigselförrättare ifall jag lyckas lobba in borgelig vigsel igen av "praktiska skäl" om man kan skylla på ute lite sent osv. Damen som svarade undrade vad jag hade för "problem" med min präst, och jag förklarade bara att hon hade semester och var bortrest. Då lobbade damen genast in sin dotter som var präst, om jag nu egentligen ville ha en kvinnlig präst för egen och hemfridens skull. Jag vet när jag är besegrad av universum, och tackade glatt för förslaget och lämnade telefonnummer och namn för att bli kontaktade. Den borgeliga dörren är fortfarande på glänt också, för den ytterst trevliga damen var väldigt tillmötesgående och antydde att de brukar kunna lösa det mesta, även om man är sent ute. Vigselförrättare alltså nästan ordnad.

Lokal bokad och varmt vackert väder beställt. Tält ska fixas, men Magnus trodde han kunde låna ett av en vän, som han inte vet hur stort det är. Johanna hade kontakter i tältbranschen också som backup.

Jag har börjat kika på klänning, och det är ju inte mycket som känns "jag". Dessutom är det lite svårt att hitta klänning när man inte är 36a utan en kort liten 50a! Jag kommer kanske att hinna bli 48 tills dess, men det är inget att hoppas för mycket på (och enligt alla råd ska man absolut inte hoppas på att banta sej i en mindre storlek, även om vågen går neråt). Jag har bläddrat runt på en massa hemsidor här i dagarna och kollat klänningar, och hos en dansk leverantör fastnade jag flera gånger för samma klänning på tumnaglarna och klickade upp. Och den finns i min storlek också, och hos de två brudklänningsbutiker vi har inom räckhåll. Men det är visst lite akut med det också. Jag hoppas helst på att hyra och då har man väl kanske ännu mindre utbud att välja på (om de inte tar hem en klänning till en som man får hyra…). Vill ni se?

Jag ville ha halterneck, för det trivs jag bra i. Och en enkel kjol med litet släp utan en massa krusiduller. På denna finns drapering, men det är ingen nackdel för att trolla bort lite valkar… Sen är där något glittrigt grus på den också – jag får stå ut. Det ser ganska diskret ut.

Ni får tänka er den en halvmeter kortare då med mina mått *ASG*

14 COMMENTS

 1. Vill önska er lycka till i planerandet! Det blir lätt mycket man måste ordna, även om man försöker göra det enkelt- tur man bara gör det en gång 🙂 Och klänningen är supervacker!!

 2. Den är ljuvlig Sara!!! Helt ljuvlig! Åh, så roligt att höra att ni planerar bröllop, all lycka önskar jag er i både planering och äktenskap!

 3. Wow vilken fin klänning!!!!!

  Vilket roligt "jobb" du har framför dig! Vet att det känns rörigt och nervöst innan man får ihop allt. Men som någon sa till mig, huvudsaken är att du blir gift 🙂 och det brukar man lyckas med när man väl har bestämt sig.

 4. Åhh det kommer gå så bra sååå Sara. Få bara till datum och präst så ordnar sig allt.

  Klänningen är underbar. Man ska ha något man trivs annars så blir det inte så vackert hur vacker klänningen är om man otrivs i den.

  Vårkramen Anna

 5. Vilken klänning, den är helt underbar. Det är mycket planerande och fixande även om man har ett litet bröllop så fram med listorna och skriv ner allt och pricka av.

  Glad påsk & kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.