Nu är våren här!

Energin återvänder, banken ska få ett besök imorgon för påfyllning på renoveringskontot och nu börjar sista etappen nedervåningsrenovering.

I slutet av mars fick vi äntligen monterat solfångare på taket!

De är kopplade till samma system som den vattenmantlade vedpannan i köket och vår vattenburna golvvärme. Systemet värmer även vårt vatten, så nu kanske jag äntligen ska kunna bada utan att behöva elda först! Tack solen för gott jobb!

Jag hoppas man kan dra en slinga ner till vår pool också sen – jag står mitt i den och plåtar 😉 Jaja, om sisådär 10 år eller något har vi kanske en pool där då…

Gamla spishörnan riven

Lilltoan kasserad – det blir nytt porslin, glasduschhörna (vikdörrar – tips mottages tacksamt av er som har erfarenhet om bra och dåligt kring de olika modellerna!) och helkaklat där. I tvättstugan kör vi klinker och målad pärlspont och inrett i lantstil för att göra det kul att tvätta (man kan ju försöka iallafall)!!

Vi var på auktion i söndags och kom hem med ett hörnskåp som vi letat efter ett tag. Alla som älskar den här mörka ektypen får låtsas som om ni inte vet något, men vi kommer att måla skåpet i den grå färgen vi har i köket. Det är tyvärr lite för mörkt för vårt kök som det är (vi gav det en chans, men det funkar inte). Sen återstår det såklart att se när detta blir gjort…. 200 kronor var det väl värt?

Vi kom även hem med en mysigt sliten spegel med guldram till hallen. Vi diskuterade lite fram och tillbaka för ett par dagar sedan om vi skulle ta in min gamla ek-kantade som jag fått från föräldrarna (60-talsstuk med list uppe och nere) eller om vi skulle eller Magnus gamla lite rundade på teak-platta som hängt i stugan, men ingen av dom kändes helt rätt till vår hall. När jag fick syn på den här på auktionen bestämde vi oss för att buda om den inte blev för dyr. 60 spänn kan den väl vara värd? Och då fick vi med 2 stycken tavlor från tidigare rop också.

Annars upptas mina dagar av jobb i mängd och bröllopsplanering resten av tiden. Imorgon bär det iväg till brudklännings-stället. Håll tummarna för att jag hittar en hyrklänning som liknar något!

Scrappat har jag gjort en del, särskilt i slutet av mars, när jag fick hem Magdas scrapfeberkit och stimmade ihop en massa inspirerat av Scrappizblogg-kollegan Åsa. Alstren kommer senare – jag har inte hunnit blogga på länge!

5 COMMENTS

 1. Vad huset ser fint ut. Skönt att komma vidare i renoveringen. Spegeln blev ju jättebra i hallen. Vilket fynd!

  Hoppas att du fyndade på bland klänningarna med.

  Du får rappotera när vi snart ses!

  Kram

 2. Va fint det blir i stugan! Så spännande med allt Bröllops planerande 🙂

  Jag har för mej att min lillebror hade en dusch med vikdörrar, men dom bytte ut den.. Ska fråga honom varför.

  Ha det bra i vårvärmen 🙂

  kram!

 3. Kolla http://www.rinkabyror.se för duschdörrar, de har ganska många och med hyggligt pris. Vi valde sådana som man hänger på väggen och som bildar ett duschhörn när man duschar, sluter helt tätt mot golvet, och sedan viker man dem mot väggen när man inte duschar och vinner på så sätt lite utrymme!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.