3 år senare

Den 15 juni 2006 tog jag denna bild.
Så här såg det ut idag

Har det verkligen inte hänt nånting på 3 år??? =OD

Jag gick en runda runt huset i helgen och tog lite före-bilder, eftersom det aldrig kommer att se ut så här igen.

Nu har vi en sån här på ytterdörren.

Så här ser det ut utanför vår altandörr i vardagsrummet.

Det tillfälliga diket på norrsidan visar att det lutar rätt i gårdagens ösregn – visst är det typiskt att det öser ner bara för att man tar hit en grävare – så det ska bli riktigt geggigt och slaskigt och skitigt överallt!

Såhär såg norrsidan ut imorse.

Vi kanske ska ha poolen rakt utanför dörren? En god start….

Mount Möcklö… Var sjutton vi ska göra av jorden vet vi inte, men kanske hamnar den i "poolhörnan" så det blir ännu bättre underlag för drömmen jag inte ger upp om hur lätt som helst 😉

Och alla som nu undrar och inte ser det på bilderna – vi håller på med dränering runt huset. Jordgubbe har varit här två dagar och grävt diken, lagt rör och börjat lägga igen. Vi ska även passa på att få strömming bort till vedboden (rör nerpetat idag och redan igengrävt *tumme*) och plana till och fixa med trädgårdsgångar och eventuellt en stensatt altan här utanför min kontorsstuga, där det brukar vara läigt bakom syren och hus när vi ska ha våra sommarkalas, och det blåser halv storm på vårt trädäck (ljusbrunt nedan – runt poolen b.l.a.) som ligger i sydväst, där det oftast blåser ifrån här…


Här är min distressmålade drömskiss över trädgården. Jag sitter i det lilla röda huset, vi bor i det stora röda huset. Det stora svarta är garaget och det lilla svarta vid parkeringsplanen är svärmors kolonistuga, och det lilla svarta nere i hörnet är vedbon. Det lila är stenläggning som kommer att finslipas och justeras lite, eftersom sambon inte var överens med mej om omfattningen på detta. Jag hoppas vi ska hitta en KOMPROMISS för omväxlings skull. Han vill ha en gång runt syrenen (ljusgrön ö i det lila) som svänger av upp mot garaget, och jag kan inte för mitt liv begripa varför vi ska dra en gång där vi bara går när vi ska till garaget (som jag personligen kommer att göra max en gång i månaden när tvättstugan flyttar in i huset) istället för där vi går 90% av gångerna vi lämnar huset – till bilparkeringsplanen rakt fram). För mej är sträckningen rakt fram mot vår parkeringsplan 120 gånger mer logisk, sedan kan DEN grena ut en gång mot garagedörren från den.

Detta ska vi visst besluta oss för imorgon, och eftersom det redan inneburit tjuriga storgräl där ingen ger sej ser jag inte fram emot den diskussionen. Det är en diskussion jag inte vill ge mej helt i, eftersom den påverkar MIN vardag så pass mycket. På min skiss föreslår jag ganska mycket stenläggning vid vår entré för att slippa en massa onödigt gräs att klippa. Dessutom sitter det en sån där trädgårdskran bredvid garagedörren, som det kanske är mer praktiskt att ha stenläggning vid än gyttjigt gräs – därav stenläggningsförslag… Gångarna är frihandsmålade direkt utan skiss (och flöt ihop med sommaraltanen framför min stuga också lite väl mycket – svårt att inte se det lajv, och det är mitt livs första försök till trädgårdsritning!!), så de kan såklart slimmas mer, en gång som går runt syrenen och sedan en bred gång med en liten entré-planteringsö mitt i, där vi även kan ställa lite ljuspunkter av olika slag för att även slippa famla fram i mörker när det är vintrigt…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.