Scrappat till Scrappiz!

Jag brukar glömma ladda upp mitt scrappade som jag gör till Scrappizbloggen. Anledningen är nog mest att vissa grejer ligger och väntar på publicering länge, och jag fixar med inlägg, korrar och har mej så mycket att jag knappt vet vad som blivit publicertat och inte. Mina andra redaktionsmedlemmar är så duktiga på att publicera sina grejer direkt dom syns i bloggen *beundrar*!

Här kommer iallafall lite jag scrappat senaste tiden. Det har inte blivit alls mycket nu i sommar, eftersom jag fastnade lite i mitt skapande av pappersgrejer till bröllopet, och kände på något sätt att jag inte fick göra annat förrän det var klart – eller något sånt…

En släktforsknings-LO som först låg halvfärdig flera veckor innan jag fick inspiration och idéer att färdigställa den + att jag hittade ny info om Martinus, som LOn på sätt och vis handlar om. Och hans familj som for som skottspolar över gränsen mellan Norge och Sverige… Fotot är ur avhandlingen Fjällkol, där det påstås att Martinus byggt huset, som även använts som skolhus i början av 1900-talet i Klippen. Klippen (norr om nuvarande Hemavan, tidigare kallat Björkfors) syns även på ”flygbilden” jag snott från Googles satellit-bild och moddat innan jag skrev ut den. Umeälven meandrar så snyggt just där runt! Utdraget är Martinus födelsebok, som jag tillslut, efter att ha letat i 3 olika svenska församlingar, hittade i Hemnes prestegjeld i Norge.

Basen är en Googles terrängkarta över hela området, som jag skrev ut för att pricka ut lite platser, innan jag kom på att jag skulle använda google-kartfunktionen på min släktforskarsida istället, och fastnade där i ett par veckor i sommar!! Givetvis var nuvarande Korgen, där Olderneset ligger idag, preciiis utanför kanten på kartan, som redan var fixad och limmad när jag bestämde mej för själva temat på LOn… Tur man inte är perfektionist … längre… 😉

En utskrift decoupagades med antik-lack på en cardstock ihop med en sepia-moddad utskrift av ett prästbetyg från Hemnes om en av Martinus föräldrars flyttar, den här gången från Norge till Stensele församling 1849, som jag hittade när jag bläddrade igenom en stoooor bunte med flyttattester och andra smålappar på Genline.

Denna var med häromdan i ett vimpelinlägg. Jag kom nästan igång med scrappet då, men det tog stopp igen.
Denna är kraftigt inspirerad av badankas torp-LO som legat i min inspirationsmapp länge. Färgerna plockade jag från en färgkombo jag såg i min hall ett tag efter bröllopet, med babyblå fleecefiltar till gästerna, en röd filt och ovanpå det staplat ett limegrönt vellourtyg vi använde som duk på buffén. Ser nu att badanka faktiskt hade dom färgerna på sin sida också, så det låg nog latent och bara VILLE scrappas!

Idag publiceras så min QK-LO som även den har släktforskningstema.

Jag har en sida till som ligger och väntar på publicering + en sida jag gjort efter en skiss, som inte är scannad än. Annars har jag inte scrappat mer sen i maj. Jag är lite sugen att komma igång, men när jag står där känns det inte roligt, och blir inte bra, så jag försöker vänta ut det lite. Behöver kanske hitta ett nytt flöde eller ny rutin.
Scanningen är en annan flaskhals… Min nya dator funkar inte med min gamla scanner. Eftersom scannern fortfarande funkar tillfredsställande i övrigt vill jag inte köpa en ny bara för att – jag har dessutom inte riktigt plats för den i dagsläget, innan mina kontorshyllor här vid datorn kommer på plats… Jag visar det mesta jag gör för kära maken, som oftast befinner sej vid sin dator när jag har scrappat, och gamm-datorn med scannern kopplad till sej står i samma rum, så jag trodde inte det skulle vara något problem att scanna därinne. Men det är det. Gamm-datorn är segare än segast och måste startas upp varje gång jag ska scanna – DET är nog flaskhalsen…

Är det någon som vill se bröllopsrapport eller….?

4 COMMENTS

  1. Vilken underbar släktforsknings-LO. Jätteroligt att se layouter på släktforskningstema. Jag planerar för att hålla kurs om scrapping/digiscrapping som ett sätt att presentera sin släktforskning i min släktforskarförening. Dina layouter är fantastiska inspirationskällor. Tack!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.