Välkommen in i skrubben!

Mitt i huset har vi haft en korridor. Här ser ni den med gamla ytterväggen stickande ut och gamla köket/vedspisen i slutet av korridoren. Detta är det blivande trapphuset för ett par år sedan!

under den blivande trappan sitter bl.a. joxet till vårt värmesystem. Här en bild från när elektrikern var på besök när slussen gjordes iordning för trappans ankomst i december.

I slutet av slussen, mot köket till har vi haft en av våra gamla mindre spegeldörrar, med min kammarlås, så från det hållet har det inte märkts av att vi haft ett gapande hål mitt i huset. Från hallen har det däremot varit helt öppet och bara reglar och OSB-skivor och bråte synligt. Jag försökte hänga för med ett drapperi, men det var nästan alltid fråndraget för att katterna hade lekt med det eller maken skullat lägga in något bakom och inte dragit tillbaka det. Jag har inte hittat en enda bild på detta – jag vill nog helst glömma… =OD Fast man blir snabbt blind för sånt och ser inte eländet. Här är slussen gipsad och trappan på ingång.

Öppet upp, skorstenstock rakt fram när man kommer upp för trappan. Värmeanläggningen bakom skivan som petar upp i golvet.

Saker att tänka på när man ska montera en färdigbyggd trappa:
* Den är TUNG! Ha många, gärna långa, hjälpare på plats!
* En rak trappa som ska in i ett rakt hål behöver MINST sin färdiga trapplängd fri rakt framför hålet!

Efter mycket huff och puff och bök och stök var trappan på plats. Det gick inte en skrynklig tia mellan trappan och dörrkarmen i sovrummet när den skulle skjutas på plats, och övre hörnet på en gipsskiva fick sågas/brytas loss…. Men vad gör det, nu är trappan där! Snygg är den också! Detta var 17 december, jag har glömt rapportera.

En välstädad bild uppifrån övervåningen och ner. Ville bara visa skivan som ligger för överst i trappan som trappdörr nu. Sotis älskar att sitta på den när katterna är där uppe och härjar och vill komma ner – som om den inte är tung nog ändå!!

Nu går vi över till andra sidan och det rubriken på det här inlägget pratar om!

Jag har målat fiint….eller nä, det är vinyl som sötaste Virre skurit ut till mej!

Kammarlåset – still love it!!!

TADAH!!! Älskade maken har byggt en supermysig liten bänk för värmejoxet, visst är den snuttig!! Sen har vi recyklat lite bänkstumpar som blev över när vi byggde om på mitt kontor, till hyllor och fräsen har varit framme på kanterna. Brandsläckaren är äntligen upphängd och ”ur vägen”, men ändå lättillgänglig.

På golvet under hyllorna kommer PET-pant och burkpant att ha varsin påse och kartongåtervinning en. Jag knäcker lite på någon slags ”ram” att ställa ner påsarna i, så det blir lite snyggare, kanske i plåt. Jo, jag vet att det finns HYPERSUPERDYRA design-kartongvarianter att ställa papperskassar i… Såna blir det inte. Jag har tidigare haft IKEAs vita backar med snedlock och gillade dom skarpt, MEN det var ett moment extra att först lägga grejerna i dom och sedan ta ur grejerna och i påsar för att forsla till återvinningen, så jag försöker avskaffa såna onödiga arbetssteg. Jag har roligare saker att göra med min tid!

På hyllorna klurar vi fortfarande på vad det ska vara. Där är inte svalt, så matförvaring för grejer som behöver svalka går bort. Det som har flyttat in på hyllorna är SmartStore-backar med lock i lite olika storlekar. Nya och gamla batterier, trasiga glödisar och deponi och elavfall. Maken ville ha lättfraktade prylar att enkelt ta med och tömma på tippen, så det blev praktiskt före snyggt. Sen har katternas torrfoder-påfyllningsspann flyttat in också. Kaffelagret (för ett sånt måste man ha, eller hur, mamma?) bor på en hylla. Idag två paket… Pastan i huset kommer troligen att flytta ur sina paket tillbaka till mina älskade stora glasburkar också. Nu står pastan i ett svåråtkomligt skåp ovanför utdragsskafferiet. Det ska bli kul att få fram och titta på den igen, även om jag inte äter pasta längre.

En förbandslåda och mitt medicinskåp har också flyttat in. Båda i vit plåt och skåpet ska snart få ett liknande grått kors som förbandslådan har. Sen ska jag ha någon slags krok på insidan av dörren, där mitt matlagningsförkläde ska hänga. Det hör till på något vis att det fladdrar något när man öppnar en skrubbdörr, undrar om det är något från min barndom….

2 COMMENTS

  1. Så kul att få se att skrubben börjar komma i ordning. Alla små steg är sköna.
    Ska bli spännande att följa övervånings projektet sedan!
    Ha det så bra.
    Kramiz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.