Top 14 2010

Nä, jag kunde inte välja, så det fick bli några fler än 10. Här är mina favoriter ur årets skörd.

Använde äntligen mina QK-citrusar och blev så nöjd med det ”krispiga” resultatet. Från början var det 3 foton, men ett försvann under resan hem från Kungsbacka….

Gillar denna lite extra för att jag gjorde en minnessida direkt när känslorna var starka. Förvarar programbladet bakom också i plastfickan. Kul med dom karamelliga 50-talsfärgerna!

Fick en utmaning av Marie på scrapträffen i Bromölla. Hade stoppat med de små metalldekosarna som legat och skrotat runt länge i mina arkiv, och vad passade bättre? Green-pappret har också tummats många gånger och väntat på rätt tillfälle. En glad-sida!

Jag är glad att jag gifte mej efter att jag börjat scrappa, för det är såååå svårt att scrappa bröllopsbilderna även med vana! Jag gillar likheterna och kontrasterna i den här sidan, 45 år mellan bilderna. Jag skrev ner lite tankar som jag stångades med inför bröllopet, dekorationer, brudbukett, vad som kändes självklart, och vilka val som var lite svårare. Och mamma är sååå vacker på sin bild (fast det enda hon såg var den spetsiga BHn när hon tittade på sidan…).

Det blev mycket fokus på trädgård och uteliv i år, och jag började som vanligt storstilat med mina planteringar. Fråga inte hur det gick sen…. 😉

Älskar färgerna, värmen i dubbel bemärkelse och känslan den här sidan väcker i mej. Vill åka på bröllopsresa fler gånger!

En lift som var urkul att göra, kanske främst för att jag fick knycka så många mysiga dekos ur Malenas godispåse!

En älskad bild som jag äntligen fick tag på under året. Den här storleken har för övrigt min ”inre lilla flicka” också, för er som förstår vad jag menar. Säger allt om mig idag också! I don’t do mornings, och är så tacksam för att jag slipper!

Andra bilder jag fått från barndomen av min morbrors fru som har ett gigantiskt diaförråd! Gjorde en stämpel-PP med Gummiapans träd, egenritad orienteringsskärm och egenklippt grästuva. De gröna papperna matchar bättre i verkligheten…

Älskar bilden på min tålmodiga lillkatt som ställer upp på det mesta! Han är en riktig goding, och kompletterar vårt hushåll så bra!

Rojalisten i mej hittade stolt brorsonen på bild på Facebook när han tutade i sin lur i kortegen på prinsessbröllopet. Var tvungen att scrappa bilden och fick även användning för prinsessfrimärkena jag inte klarade av att slänga för de var så fiiiina. Skumpa-pappret skulle jag haft till egna bröllopsbilderna, men nu hamnade det här istället.

Jag älskar att göra sammanfattningar och fotokollage, men jag skulle inte vilja ha pressen på mej att göra dom regelbundet. Här fick det bli en månad med ”jämt dagtal” och jag använde nästan uteslutande samma bilder som jag använder i min P365-app i iphonen.

Jag jobbar en del med sammanställningar av det jag hittat om min släkt genom släktforskningen. Ibland kan man få riktiga aha-upplevelser! Det var fallet med den här sidan, när jag märkte ut mina Kronobergs-smålänningar på en gammal karta, och plötsligt upptäckte att de allihop gett upphov till mormors mormor som blev skåning. Kanske inte så konstigt egentligen, men jag har inte sett sambandet mellan alla i dessa trakterna förrän jag fick dom utritade på en karta. Ståltrådarna mellan orterna visar hur folken rört sej i bygden också.

En rätt typisk sida med naturfärger och många foton som berättar en historia. Just the way I like it.

2009, 2008, 2007, 2006! Kul att titta tillbaka, och många av sidorna är fortfarande favoriter som jag blir varm i magen av!

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.