Jag har haft feber!

Magdas scrapfeber!
Jag lyckades få till bidrag till ALLA tävlingarna! Det är ganska otroligt med tanke på att en bunte papper hamnade i ”apfula högen som ska skickas långt långt bort” direkt och vissa av tävlingarna inte direkt lockade fram någon kreativitet hos mej – bl.a. tjatet om Alcazar-skivomslag i en stil som är väldigt långt bort från mitt tycke och smak.

Jag hade tjatat med mej Virre, som började och slutade storstilat under febermånaden, men däremellan var det lite för mycket annat liv som störde…. 😉 Malena visade sig också ha hoppat på och en hoper över-MSNade alster från henne fick det att sprattla till i inspirationstarmen även på tävlingar jag mentalt strukit som ”omöjliga”. Så utan er tjejer, hade det aaaaldrig gått!

Jag har haft lite svårt att få igång mitt scrappande, så det var lite därför jag utmanade mej att scrappa kit, där man blir styrd till vissa saker och inte kan vela så mycket själv. Det förstra jag gjorde var att bläddra igenom mina fotoförvaringar och välja ut ett antal foton, både roliga och gamla och lite svåra/tråkiga som jag framkallat för att jag ville scrappa händelsen (ni vet SÅNA foton *gäsp*). Sedan tog jag helt enkelt bara översta fotona och började. Fotovalet var liksom klart. Det enda valet jag gjorde var att placera dom i en passande tävling utifrån känsla och dekorationskrav osv, men utan allt för mycket velande. Fotohögen är nästan slut nu (jag valde ”lagom många”) så den metoden kommer jag att ta till fler gånger för att scrappa undan lite.

Här är alla bidragen i tävlingsordning:

1. Glad och färgsprakande.
Bingobricka med turkos, illgul, lila/rosa, grön och cerise och 4 brads, bling, minst 5 blommor (huvva), stämpelmotiv/diecut skulle vara med plus orden Glad och färgsprakande.

Jag gav bort nästan alla mina blommor till Marie i höstas och sparade bara lite ”dom här är fina, dom kanske jag behöver till något grattiskort nångång”. Så där plockade jag fram lime-iga och rosa blommor med glitter från. Huset är en QK-hundkoja (=diecut) monterad i 3 lager med distanskuddar. Bling i form av både glitter på blommorna, pärlor och blingstenar. Sen skrev jag en text om den färgsprakande sommarskymningen och en rubrik om hur glad jag är över kvällar som den.

2. Katarinas surprise
Ett stafflikort efter skiss.

Jag fick ett kit med posten som jag köpt av goa Rimna som var grymt inspirerande och Sar-igt! En hel del av sakerna i kitet hamnade i en liten hög som passade bra på mitt ”kort”. Nu har jag inget stort behov av ett lager med nonsenskort (jag är dålig på att skicka kort, glad om jag klarar få iväg ett grattiskort utöver julkorten…), så jag hade hela tiden ”dekoration till scrapsida” i åtanke när jag gjorde framsidan. En släktsida kommer den nog att hamna på så småningom. Man var tvungen att använda 3 knappar, men jag kom att tänka på mina miniminiknappar från första scrapinköpen som passade perfekt på träddiecutens ploppar! Fast sen tog jag till 3 hornknappar till stoppmekanismen på kortets uppfällning också för att det gick snabbt och var enkelt!

3. Pernillas teknikutmaning
8 mönstrade papper, minst fyra ur kitet, cirklar och fotomattor.

Denna gjorde jag först för att komma igång. En ganska klassiskt stansade cirklar-bakgrund som jag ofta återkommer till. Me like.

4. Med nål och tråd

Sy och använd även guldtråden i kitet.

Det bidde en LO om mina svartvita kisar i kökssoffan. Guldtråden blev ”lod” från klockan och jag sydde med floss. Härligt grabbiga färger i det randiga pappret, och molnen är väl kanske lite ängligt till minne av Russin-bullen…

5. Kladda loss
färg, mist och vad man vill.

Jag hade en skiss utskriven nånstans ifrån med en akrylfärgsplatta, så jag började med en sån. Sen låg sidan i säkert 2 veckor bara målad med en lime-platta. Bock-fotot låg överst i högen, så jag hade nog tänkt mej använda det. Jag stämplade lite med några stämplar i ena kanten, men det blev inte snyggt. Så jag målade över med vitt och bubbelplastkladd. Sedan fick jag syn på den snygga gröna metallicfärgen och gjorde en fotomatta av det, och då kom jag till att tänka på min kladdiga akryltavla som var så kul att göra… Sen växte kvisten med dom vita och gröna blomknopparna fram av sej själva, även om det tidsmässigt inte passar till bilden som är tagen på hösten… big deal… Ett mönstrat band hade ropat på mej eftersom det hade den blå och den gröna jag använt i grunden, så då fick jag även med lite rosa i ett hörn, och rubriken fick ha den färgen. Kladdigt så det räcker? Jag har inte scannat sidan, den är bara iphone-fotad… Men då syns ju skimret (och hur bucklig den blev av allt kladdande =OD).

6. Karins ego
Lifta underbara Karin

Jag liftade den här sidan, vilket inte alls syns! Ska till mitt försvar säga att dom här bilderna låg överst. Inga roliga bilder, men historien ville jag ha scrappad. Karin, jag lovar att jag ska lifta dej fler gånger och då göra betydligt snyggare sidor! Men jag är glad att den är gjord och nöjd med den som sida, bara inte riktigt nöjd med den som Karin-lift…

7. Låt musiken inspirera
låttitel eller textrad.

Min lille nye gokise gör precis som Russin gjorde och kastar långa spetsiga batmanskuggor i hallen på förmiddagen. Nu fick jag scrappat det! =OD

8. Alcazaromslag #1 (sucka)
ett 80-taligt i hemska 80-talsfärger med spräcklig grafitti och det var TVUNGET att det syntes att man inspirerats av det… Svårt när det inte inspirerar alls… minst 3 papper och 2 dekos ur kitet. Jag hade kvar pins, blommor, blommor, blommor, blommor och några diecuts..

Jag gör ju inte blommor om jag inte MÅSTE. En pin klämde jag dit och en bingobrickegrej från diecutarket. I rubriken på skivomslaget fanns dymoliknande textplattor, en turkos och en rosa. De fick vara med i mer diskreta färger. Blinget som halvspecats i beskrivningen också kom med i glittriga thickers och glitterpluppar på pappret. Sen tog jag minigraffitikänsla i form av en av Peterlinas handritade journalingrutor. Blev väldigt nöjd med min tolkning från gräsligt skivomslag till mysiga Sara-sida.

9. Scrapliften

Här skulle vi lifta en inspirerande engelsk tjej, men bilden var yttepyttig – hade gärna sett den mycket större. Både Malena och Virre gjorde DÖDSLÄCKRA tolkningar av denna f.ö.

Min blev lite mer softad i murrigare färger och mycket journaling klämde jag in också. En story jag gärna ville ha nerskriven. Denna gjorde jag i början av febern och kände själv att det började sprattla igång ordentligt med mitt scrappande, och alla tidigare blockeringar om att alltid göra same same släppte lite. Jag må göra väldigt mycket liknande sidor, men det är ju det jag tycker är snyggt och trivs med (det är ju ”min stil” helt enkelt…), så det får vara så! Huvudsaken att jag scrappar och mår bra av det! Fick jag mej själv att inse också – det är sånt man är bra på att säga till andra annars, men glömmer ta sin egen medicin…

10. Foto i fokus (Alcazar #2…)

Allra svårast. Enfärgade papper ur kitet. Dom var ju schnygga… not… ”Inspireras” av ännu ett förskräckligt svart och neonigt discoskivomslag…

Jag tog den svarta cardstocken ur kitet och målade på turkos (oöppnad!) akrylfärg som en fotomatta. Sedan stansade jag stjärnor i otäck orange cardstock tillbakahämtad från apfula högen och den rosa cardstocken. Vita chipboardstjärnor hade jag också. Sen blev det en bild på ett sprakande möte – nämligen det första – mellan nyinflyttad Sotis och hans mormor Greta. Good enough. Hade väl aldrig gjort en sån här sida om jag inte var tvingad till det… Men det lyfte onekligen fram bilden…

11. På rymmen
inspireras av Pippi på rymmen-filmomslag. 2 mönstrade, snöre och stansat/utklippt.

En av de tidigare sidorna. Mina frisyrbilder låg överst, jag tänkte mitt hår växer som ogräs, vilt och så… Precis som Pippi. Sen hängde hon och dinglade på något snöre med Tommy och Annika på varsin sida. De dinglade visst också såg jag sen, men här blev de bara ”stolpar”… Diecut ur kit och labels one på kitpapper.

12. Engelsk konfekt.
Tråkigaste tävlingen. Blått och gult och accentfärg, vitt och svart i detaljer, men inga fler färger. Minst tre papper ur kitet… Då hade det ju varit bra om det funnits med BLÅ papper i kitet? Jo, det fanns en massa turkosaktiga varianter, men inget engelsk konfektblått. Jag hade turen att få en blå blomma iallafall. Sammanlagt 30 cm band eller spets.

Mitt sidenband var gult så det fick bli en bård helt enkelt. Eftersom detta var den sista sidan jag gjorde, straxt efter 7 sista kvällen la jag inte ner så mycket energi på att välja en massa. Det gula pappret hade ceriset tryck, så det var enklast att välja detta som accentfärg. Tråkiga bilder som legat länge med liten skitkise-Greta nyinflyttad. Nu är dom scrappade. Och jag var klar med alla bidrag till tävlingen. Tjoho!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.