Arkiv Digital – AD online

Arkiv Digital har en stor bilddatabas för släktforskning som innehåller bilder på avfotograferade originalböcker. De åker runt på våra arkiv och fotograferar och fyller på databasen kontinuerligt.

 

Känslan av att se originalboken och inte en bläckig svartvit ”kopia” med mörka kanter är väldigt trevlig! Men även med denna tekniken kan du stöta på svårlästa böcker och sidor, som kanske är lättare att tyda i mikrofilms-versionen, så jag tycker tjänsterna kompletterar varandra bra!

Vad finns hos Arkiv Digital?

De vanligaste kyrkböckerna för stora delar av Sverige – se deras hemsida vilka län och församlingar som finns. Förutom kyrkböckerna har Arkiv Digital satsat på andra arkivalier såsom bouppteckningar och deras register, fängelsearkiv, domböcker, bytingsprotokoll och andra ofta riktigt gamla källor, som tar vid där kyrkböckerna tar slut.

 

Du använder Arkiv Digitals egenutvecklade program AD Online direkt i din webbläsare för att koppla upp dig och läsa deras bilddatabas. Tjänsten utvecklas ständigt med indexeringsmöjligheter och mycket mer.

 

Nu finns två olika abonnemangsformer om man vill ha tillgång till deras olika databaser också.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.