Mitt fotoprojekt på trappväggen

Häromdagen stannade vi till på en flyttloppis på en gård på väg till badstranden. Vi hade väl inga större illusioner om fynd eftersom det var längesen vi hittade något vi ville ha eller behövde på loppisarna i närheten. Men där, i en låda på golvet, låg svarta, ovala tavelramar – ni vet den klassiska ramen för släktfotografier i början av 1900-talet. 17 stycken ramar i sina förpackningar, redo för fotoprojekt!

Jag slog till direkt, brydde mig inte ens om att pruta på priset 5 kronor styck. Jag har sedan länge planerat att göra ett släktträd på vår trappvägg upp till övervåningen så fort det blir klart och finns en vägg där. Men man kan ju planera och förbereda under tiden. 17 ramar är ju en perfekt start!

Gick glatt hem med mitt fynd och började kolla släktfoton i mina släktregisterträd. Ojdå. 17 ramar räcker ju inte särskilt långt. Det går ju 15 ramar bara ner till mina mor- och farföräldrars generation om jag börjar med sonen som trädstart. Och då har jag foton på alla i nästa generation på min sida också och en hel del på makens sida, dvs 16 till + några från nästa generation. Många bilder blir det!

Varför har jag inte bilder på den och den, det borde ju rimligen gamla-mormor ha i sina gömmor. Jodå, ett par dar senare fick jag levererat en bunte med foton på anfäder vackert uppställda för fotografen. Bara att sparka igång scannern.

Jag tror att mitt släktträd på väggen har åtskilliga års planering och förberedelser framför sig, trots startplåten med 17 fina ramar. Nu gäller det att fortsätta hålla ögonen efter svarta, ovala ramar i ramlådorna på alla loppisar och auktioner vi far runt på. Att köpa nya för 120 kronor styck är i dagsläget inte hållbart, även om rastlösa jag helst velat bli klar med fotona som ska upp på den ännu inte färdigställda väggen igår! Dessa släktprojekt tar verkligen aldrig slut. Och roligt är det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.