Blekinge Båtsmän

Ojojoj, det bara rapplade till när jag hittade ett båtsmansregister på en sida som hette Ostkanten.
Jag gillar att få hjälp på vägen och pussla ihop olika forskares resultat – bl.a. listade jag själv ut att Ingelöf och Maria Claesdotter var systrar, innan jag hittade en lista som bekräftade detta. Fast det ena registret hade normaliserade namn och det andra enligt böckerna. Jag skriver oftast enligt böckerna, för att inte bli förvirrad själv, men jag förstår om man vill använda normaliserat istället.
När jag sökte efter Glimminge i Tving ramlade jag på en annan forskares antavlor på mitt folk ‎(bennie.se)‎ som också var god hjälp att bygga en struktur. Där har jag skippat ett föräldrarpar långt bak, eftersom patronymet inte stämde, så detta får jag kolla upp när jag kör verifieringsrundor sedan.
Kul med båtsmän förresten, vissa finns det massor med info om i rullorna! Självklart inte dom rena anorna då, utan syskon och söner till anorna… Men kul ändå!

Forskade två dar kisande på Genlines suddiga sidor, sedan chansade jag att en dödbok skulle finnas på AD, och höll på att ramla av stolen när jag upptäckte att AD fått in alla Ramdala-hfl nu! Dom fanns inte för nån månad sedan när jag var forskarsugen sist och inte hade Genline. Note to self: Kolla AD först. AD är MYCKET MYCKET enklare att forska med och navigera runt på än jobbiga krångliga Genline PC PC PC…. blääää…. Jodå jag har PC på min Mac och kör GFF som ett vanligt Mac-programfönster, men det är ändå liiiite segare, lite krångligare och lite fler scroll och klick på något vis… Kan inte förklara riktigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.