Ett dygn med ny medlem i flocken

Igår flyttade lilla Greta hem till oss. Hon var då helt avvand och redo för nya äventyr. Vi hämtade henne och bilresan hem gick bra. Transportburen ville vi inte vara instängda i, så jag lät henne komma ut och kolla läget från min famn en stund. Lite skrämselhicka fick hon innan hon vant sej vid allt det fräcka som hände utanför fönstret, sen var det bara full gas på katten, och hon hade gärna undersökt hela bilen om hon fått.

Väl hemma släppte vi ut henne på sängen, och jag ringde för att kolla om jag glömt min handväska hos de andra katterna. Jodå, den stod där… Vimsig som man är med ny bebis å allt. Men jag ville inte missa första stunden hemma, så jag väntade ett tag tills jag satte mej i bilen igen.

Det tog inte lång stund förrän hon var nere på golvet och kollade runt. Sen sprang hon glatt ut i hallen i riktning mot den öppna badrumsdörren. Men då kom ”svarta faran” flygande.

Första mötet

Russin hade legat på stolen inne i datorrummet och var väldigt väl medveten om att vi kommit hem med något skumt, för han brydde sej inte om att komma och hälsa eller försöka tigga mat, trots att vi kom hem och det nästan var mattid. Nu kunde han inte hålla sej när en liten kattunge morskt trippade förbi framför nosen på honom.

Banzai!

Stackars lilla Greta blev dubbelt så stor och stel som en pinne och ögonen höll på att poppa ur huvudet på henne! Vi hade berättat för henne att hon snart skulle få en livschock, men hon var nog ändå inte riktigt beredd…. På bilden ovan har hon slappnat av lite, och Russin har vördnadsfullt, med låg markprofil gått iväg en bit efter en snabb noshälsning. Resten av kvällen blåste hon upp sej så fort hon såg ”stora katten” för säkerhets skull, och Russin höll sej undan så mycket han kunde. Försökte bara stjäla hennes mat så fort han fick chansen.

Trött tjej

Så här trött var man när man slocknade i soffan efter första inspektionsrundorna och mötet med Stora katten. När hon blir trött ska hon ha kel uppe i ansiktet. Uppe och snor runt halsen och boffas och är hur kelen och mysig som helst. Lite mjölktramp och sedan slocknar hon och är ganska svårväckt. Det är bra, för man blir lite stel av att ha en katt på axeln eller nacken, men då går det att lyfta henne till ett annat ställe och hon somnar direkt igen.

Natten spenderade hon i sängen (vi har inga anti-sängregler med våra djur, och Russin har aldrig velat ligga i sängen mer än en stund på kvällen – och dagtid såklart). Jag hörde hur hon hoppade ner på golvet innan jag slocknade. Nästa gång jag vaknade hade jag en ulltuss ihoprullad under hakan – hur mysigt som helst. Fast nä, sovit gott har jag inte gjort med litet pyre i sängen. När hon har vaknat till har hon mjölktrampat med klorna ute, eller gnagt lite på ett finger. Lite tröst-tuttning typ. En gång när jag vaknade till låg hon utsträckt i en glipa mellan mej och M – med 8 syskon är hon van vid att sova trångt i vilken ställning som helst. =OD

När Ms klocka ringde imorse ville hon inte gå med upp. Hon krullade ihop sej bredvid mej och ville sova vidare. Skönt så länge det varar!! Jag var dock uppe och slog en drill och passade på att sätta henne i lådan för säkerhets skull, ifall hon är en socialkissare. Det var hon inte, utan hon for in och upp i sängen och krullade ihop sej igen. Jag protesterade inte utan joinade henne.

Halv9 ringde min klocka eftersom jag skulle öppna CCn på Scrappiz. Jag hade nog kunnat sova ett par timmar till…. *gäsp*. Greta steg glatt upp med mej, och det var så mysigt att se henne gäspa och sträcka på sej i sängen – riktigt morgonmys! – innan hon for upp och det var full gas igen. Jag fixade lite kaffe och tittade till vad hon sysslade med. Mest var hon i hallen och hoppade bland gipsskivor och skruvburkar och annat spännande. Ropade man på henne kom hon farande med ett pjåller, men hon var fortfarande inte så pigg på att besöka kök-gamlahallen och vardagsrummet själv. Jag tror stora katten sagt åt henne att det är hans rum, för hon är fortfarande lite försiktig att ta sej genom gamm-hallen och in i vardagsrummet. Russin har sina matskålar i vardagsrummet och går oftast hallvägen.

Startade PCn för att köra igång cybercroppen. Greta for som en skottspole i datorrum, sovrum och badrum. Lekte med mattfransar och hoppade ner i lådor och hade sej – så mycket att upptäcka. Sen kom hon farande och somnade på min hylla – då hade jag nästan velat ha en bärsjal så jag hade kunnat skriva med båda händerna *skrattar*.

När hon sovit en stund gick vi ut i stugan och upptäcktsfärden var i full gång. Hon drattade ner i min pappersinsamling med en kartong och en bunt papper över sej. Pjållrade övergivet under högen papper, men så fort jag gläntade på dom var hon full fart igen. Maken till morsk tjej får man leta efter. Hon somnade gott på en kudde bredvid mej efter en stund.

Sedan var det dags att gå in och se om hon ville äta. Lite petade hon i sej – skönt! Hönsig som jag är vill jag ha input och output innan jag slappnar av *skratt*. Nu galopperade hon glatt runt runt i huset innan hon slockande på armstödet framför TVn, där vi tagit en fika. Det är liksom bara full gas eller sova som gäller med den här storleken.

Sedan var det dags för nästa äventyr. Jag såg att svärmor kommit, så jag tog katten på axeln och gick ut till henne. Det dröjde inte länge förrän Greta samlat mod och skulle se världen. Jag satte ner henne i svärmors ogräskorg, och hon tittade sej förundrat omrking. Lyfte upp henne efter ett litet tag, men nu hade hon fått smak för det där, så det var bara att sätta ner henne på gräset. Oj, vad roligt alla blad i rabatten rörde sej, och tjo och fara runt. Hoppade i ogräskorgen och ur igen. Sen kom nästa läxa. Det kan vara vatten i saker man hoppar i utomhus. Svärmor hade tömt regnbaljan, men där var bottenskyle kvar. Lilla Greta hoppade i och for upp lika snabbt igen. Fy vad kallt och otäckt! Slicka slicka, ynk ynk, och upp i famnen för tröst. En liten vända till på gräset, sen var det dags att gå in, för hon började pipa upprepade gånger.

Väl inne kändes det att hon andades ut – hemma i trygg och välkänd miljö igen. Vi lekte lite i badrummet, där det var bäst ljus för lite bilder.

Leksaken

Denna var den enda som blev skarp nånstans… *fnissar* Det är inte lätt att plåta vaken katt-tjej!
Plötsligt, mitt i leken, satte hon sej upp och for bort i hörnet, upp på pallen och ner i lådan.

Kiss kiss

Kiss kiss. Gräva gräva, och sedan tillbaka för att härja en liten stund. Sen var det nannedags igen, och hon tog ett ordentligt tungbad innan hon krullade ihop sej och somnade på sängen. Nu kunde jag äntligen andas ut, lämna henne själv en stund och tassa ut i stugan och titta till Russin som tagit sin tillflykt hit.

Nu har mannen kommit hem från alla sina ärenden och utflykter, så nu är det matdags och kattdags och baddags – sedan kanske jag får scrappa lite. Om inte ikväll, så kanske imorgon.

Men man blir rätt trött av att ha full-gas-bebisar i huset. *ler*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.