Håller på med arkivering!

Efter att ha köpt Elinor Elmborgs Arkiveringsguide för släktforskare från SSf har jag fått nya idéer om hur mitt material från ”skokartongen” ska arkiveras. Jag funderar fortfarande mellan hängmapparna jag har nu och arkivkartonger. Hängmappsnackdelen är att papper hänger sig bukiga om det inte är packat, fördelen är att jag kan ha stora mappar med stora saker i utan att de ligger och trycker på platta papper på samma sätt som de skulle gjort liggande i en arkivbox. Så jag behåller nog hängmapparna ett tag till.
Det jag håller på med är katalogisering av materialet jag har, och det är främst synligt på morfar, som stod längst fram i hängmappsarkivet och dessutom har mest jox. Sen tror jag och hoppas jag att det blir en ganska skön nerförsbacke när jag betat mej igenom allt hans material.

För ett par år sedan satte jag ihop en tidslinje över hans och mormors liv tillsammans och på den förstår man att livet inte alltid var det lättaste med krig och annat som ställde till det. Bl.a. ryckte Sven ut i militärtjänstgöring två dagar efter att sonen Rune föddes, och låg även i fält ‎(beredskap?)‎ när dottern Barbro dog.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.