Jag fick ett mail från Småland…

…som berättade om våra Piket-er. En av anledningarna till att jag valt att ha min forskning på nätet är just att jag hoppas att jag ska ”få tag på” släktingar och andra forskare att utbyta uppgifter med. Det är lika roligt varje gång det händer!

Markus mailade mig för att rätta till mina uppgifter om att Sven Jönsson varit soldat. Hans far och svärfar var soldater, men själv var han skräddare i stort sett hela sitt liv. Enligt Markus började han hänga med skräddaren redan i 10-årsåldern. Jag rättade såklart genast till dessa uppgifter i mitt register, som jag nu laddat ut i senaste version.

Markus hade även lite skrönor om Sven, och med hjälp av honom hittade jag även Svens tid i fängelse. Det utdraget visar tydligt hur storfiskaren kan få väldigt stora fiskar med tiden, eftersom hans tid i fängsligt förvar var ungefär 3 veckor… Men sista ordet är inte sagt, vi får se vad domböckerna säger i fallet när de blir tillgängliga.

  • Sven Jönsson Piket

Kika även på hans svärfar Jacob, där är också en ny anteckning av intresse, angående hans soldatliv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.