MandelMikrobröd

Receptet kommer ursprungligen från Carinas lchf-blogg, men jag tänkte lägga upp min variant här. Jag gör brödet på en höft nuförtiden och du kan variera mängd och innehåll lite som du vill. My kind of baking m.a.o.!

Jag börjar med att smälta en rejäl klick smör i mikron i formen. Hittade en liten ugnsform på CityGross som blir perfekt liten-macka-storlek när man klyver brödet.

Sedan häller jag på 1-1,5 dl mald mandel (eller mandelmjöl om du köpt det, jag brukar bara mala en påse mandel då och då),
strösslar lite fiberhusk på
och pudrar ca 0,5 tsk bakpulver över.

1-2 ägg knäcks i

sedan kan du krydda och fröa till med valfria frön och kryddor, t.ex brödkrydda, solrosfrön, linfrön… Jag tar oftast bara solrosfrön för lite crunch.

Rör ihop till en brungrå smet. Det brukar bli lite vita fläckar i min som jag tror är äggkoagel (eftersom smöret är varmt ur mikron) och kanske dåligt utrört bakpulver, men det märks inte sen.

ca 2 minuter i mikron på full effekt.

Jag tippar upp brödet på en skärbräda och kollar så det är färdigt. Är det fortfarande krämigt underst i mitten är det bara att dutta tillbaka det i formen och mikra det lite till. Som du ser på snittytan blir det ett fluffigt bröd.

Jag brukar klyva varje halva på mitten och köra dom i brödrosten för att få lite bakad yta.

Funkar kanon till macka och är även provat till smörgåstårt(bakelse)-botten. Snabbt och bra.

Jag triggar lite på överdosering och äter upp hela baket på en dag oftast, så jag får vara lite försiktig med hur ofta jag bakar brödet. Men ibland blir man ju så sugen på en vanlig enkel äggmacka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.