Gjorde denna smarriga gratäng igår.
4 hg färs
tacokrydda (påse eller kryddbodsköpt) i lagom mängd
1 dl grädde.
Fräs färs, krydda, slå på grädde och puttra ihop ca. 10 min
3 ägg
1 dl creme fraische
rörs till smet. Äggsmeten kan saltas och peppras också om man vill. SJälv använder jag ganska lite kryddor för tillfället – maten smakare godare när den smakar mat än salt!
Sen sa originalreceptet att det skulle stekas en omelett av och joxas med, men det orkade inte jag, så jag slog det i en form och in i ugnen tills det stannat. Glöm inte smörja formen (som jag…)
225 grader sisådär 5-10 minuter?
Ta ut formen, lägg färsblandningen på äggtäcket, riven ost i mängd över, tillbaka in i ugnen till gratinering. Färsen är ju färdig, och ägget med, så det är bara osten som ska smälta till och bli mumsigt gratinerad.
Gott som det var, men du kan klart ha nachoschips, sallad m.m. till också om du tvunget vill ha en massa tomma kolhydrater till maten! 😉
Glömde ta bild på färdig gratäng, så här är en på det som blev över när vi ätit vårt.
Riktigt mättande, så ta det lugnt när du öser upp en ”vanlig” portion.