Matdagbok onsdag

Dagen började med en misslyckad utflykt. Jag skulle ta långrundan vid Bastasjö tänkte jag, och sedan åka förbi Netto och bunkra tonfisk, som var tokslut. ICAs i olja är inte god och dessutom svindyr jämfört med den jag hittat på netto. Bäst är en blå burk i olja som jag hittade på Citygross, men den låg nerklämd underst i bingen sist jag var där, och överöst med samma burkar som de på Netto, men 2 spänn dyrare. Jag brukar inte bry mej särskilt om priser, men när det är något man köper och äter ofta och det skiljer från 6.95 upp till 18.90 för samma mängd funderar man klart… Jag köper aldrig den finfördelade sörjan – hela bitar ska det vara, och helst dolphin safe, det betalar jag gärna några spänn extra för.

Den misslyckade utflykten bestod av att det var lääängesen jag var i Bastasjö och gick. De har byggt ett nytt stort bostadsområde precis intill (sist jag var där var det bara en massa tomma gator och gatlyktor på det fältet). Samtidigt snofsar dom tydligen upp fritidsområdet runt Bastasjö, så jag hittade ingenting! Att bara gå runt sjön funkar ju, men det var en lite för kort runda för mej nu tror jag, så jag skulle gå ett längre spår. Efter att ha knallat runt förvirrat i den gamla hästhagen och stött på både ridspår och skidspår (jag hade ju stavarna, så jag passade in bra där), och vinden pinade, så gav jag upp och följde tillslut ett ridspår (med bra beläggning på stigen för stavgång) tillbaka mot bilen. Klantiga jag hade glömt stegräknaren också, så jag har ingen aning om hur lång runda jag fick till, men det var inte alls den runda jag hade sett i mina tankar… Nåja, jag fick väl motion iallafall…

Frukost 11.30
2 kokta ägg
en burk tonfisk i olja
2,5 msk majonnäs
– åts sittande vid datorn kollandes mail. Så brukar jag inta min frukost. Känns inte särskilt stressigt, även om jag ”är på jobbet”. Jag blir mer mentalt stressad av att sitta inne i köket och käka och veta att jag har en massa jobb jag måste börja med…

Lunch 14.30
7 st IKEA-köttbullar
en hög brysselkål
1 äggmuffin
Rydbergs bea
– åts inne i soffan framför Flying doctors, min lunchserie. Har såklart sett alla avsnitt innan, så jag kan gå ifrån om och när jag vill, men ibland passar jag på att ta en avslappnad långlunch och ser hela, vilket jag gjort idag. Behöver ladda för mina stora jobbprojekt och 2 månaders bokföring.

Middag 17.30
1,5 chorizo/kabanoz (”kryddiga korvar”)
80 g halloumi
1 avocado
Rydbergs bea – ville egentligen haft aioli, men vet av erfarenhet att det blir väl skarpt till dom kryddiga korvarna.

Middagen äts med sambon i köket. Idag förberedde jag mina tillbehör till korvarna själv, avslappnad och nynnande. Var fortfarande ganska nöjd efter lunchen, men visste att jag snart skulle börja bli låg och hungrig, så jag åt eftersom det gått 3 timmar. Men jag fick lämna både halloumi och korv på tallriken för att det tog stopp.

Nu ska jag fylla i staplarna och se om det behövs en massa till mellanmål ikväll, eller om jag klarar mej med lite snacks. Har pressat in lite mer aktiva protein idag, men det blir på bekostnad av grönsakerna – vetesjutton hur man ska kunna äta så mycket som man borde av allt!!

Upptäckte att min sparade tonfisk-frukost bara innehöll 1 ägg, så nu har jag gjort en ny favorit med rätt grundinnehåll. Idag såg proteinstapeln betydligt bättre ut. Jag kan käka lite choklad, dricka lite te och kanske en halloumi som blev över från middan (om jag inte sparar den till imorgon, eller katten har stulit och käkat upp den redan…)

Kvällsmål 21.00
2 bitar Marabou premium med cocoanibs
1 babybelost
1 näve saltade jordnötter

sedan orkade jag inte tänka på mat mer…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.