Mer Väsby-forskning

Eftersom jag inte forskat aktivt på min Väsby-gren av familjen sedan mörka mikrokorts tid, har jag huggt tag i det lite nu. Jag har ett par släktingar som forskar, så jag har hittat/fått uppgifter av dom, som nu ska verifieras.

Idag har jag strukit namnet Högsten från grenen, eftersom jag tror det härstammar från en forskare på DIS som ”gillar fina efternamn” och glatt skrivit in det på personen så fort det dök upp på ett enda ställe, nämligen i AI:7. Jag tror det är en felskrivning, eftersom det finns en annan Anders Högsten på samma sida. Något annat belägg för att min Anders Johansson eller hans far skulle ha namnet Högsten har jag inte hittat än, så jag skippar det i registret nu, tills bättre belägg kommer.

Jag har även dödat Anders mor Bengta med tydligare C-längder, men hennes ursprung och efternamnet Ahlgren och uppgifter om föräldrarnas namn är ännu dolda i dimma. Hon finns iallafall inte i Väsby C 1723 då hon sägs skulla vara född enligt AI när hon dör. Att hon heter Andersdotter har jag från vigselboken, men där finns inget Ahlgren med. Risk för att det tjusiga namnet ryker också, men det får stå med tills jag tar tag i den grenen på allvar. Jag förstår ju av de bristfälliga uppgifterna och avsaknad av källor att det bara är nerhafsat – hoppas mina besökare gör det också! =OD

Uppdaterade GEDCOM-filen här, så ni har det senaste!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.