Oro i flocken öppnar stängda dörrar

Det var väl en snygg headline! =OD

Denna veckan har grannen varit iväg på liten påsksemester och hästarna har haft passning av andra. Jag har hållt i lunchtappen, och jag märkte de tre första dagarna att Wilma var ovanligt stökig, lite grinig, öronen bakåt och allmänt kinkig. Igår snackade jag med hästvakten om det, och hon blev orolig för att Wilma skulle ha ont, eftersom dom hade ridit henne lite en kväll.

Då kom Wilma stormande in i huvudet på mej för att svara på frågan innan jag hann känna efter (jag brukar h den dörren stängd, men vissa vet hur man tar sej in ändå…). Nä, hon tycker det är jobbigt och stökigt att flytta mellan hagarna och ha flera olika som kommer med mat och sånt, det är bara för stökigt och otryggt för henne, hon behöver sina rutiner för att må bra!

Jag hade också noterat att det ena dan var Wilma som bestämde och nästa dag fick hon nafs av Rocky, så de har lite svårt att bestämma inbördes rangen när det bir yttre oro runt flocken…

När jag sedan gick med lunchtappen mötte en ny Wilma mej. Hon kom mot mej mjukt gnäggande och tryckte mulen mot kinden på mej. Budskapet var tydligt! Tack för att du lyssnade. Tjejen…. *hjärta*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.