Roadtrip till Tidemanstorp

Varje gång vi är ute och kör längs vägarna västerut börjar jag tjata om min släkts trakter. Med hjälp av nätet och Bygdeband har jag bland annat blivit varse att det faktiskt kan finnas mer spår av släktens hembygd än jag tidigare trott.

När vi körde från Skåne och kalasande ett par dar innan nyår körde vi förbi släkttrakterna igen efter att ha varit på en liten krututflykt (och knallpulver) med grabbarna. Det var rätt ok väder och jag behövde komma ut lite, så vi bestämde oss för en spontantur i Vittsjö-skogarna. Vi hamnade på Tidemanstorp, som jag förvisso forskat en del om, men inte så hembygdsdetaljerat att jag plockat fram kartor m.m. Vi for lite på vinst och förlust och hittade detta fantastiskt bevarade och ompysslade torp, eller om det är en mindre gård, som kan ha tillhört Bengt Kristensson och min Johanna kan vara född här.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.