Russin hos veterinären

pict0004_26707644Min katt Russin har diabetes och gillar inte veterinären. Det har varit många och jobbiga vändor till veterinärer som klämt, tagit prover och haft sej på honom, så numera säger han stopp när vi ska dit.

Förra veckan var det vaccinationsdags. Eftersom jag vet att han förstår mej så väl, så kör jag en blandning av telepati-kommunikation och vanlig svenska med honom. Det underlättar för mej också att säga sakerna högt, samtidigt som jag ser det framför mej. Jag förklarade att vi skulle åka till veterinären, men att det bara var en liten spruta denna gången. Inget kläm, och inga blodprover osv.

Han gick tveksamt in i buren, och väl där var han som vanligt nästan omöjlig att få ut. Eftersom vi blev invisade på rummet långt innan veterinären kom så tog jag god tid på mej att försöka få ut honom frivilligt ur buren. Men han litade inte på mej. Stora pupiller och fladdrande nosborrar. Så till slut fick jag hälla ut honom iallafall.

Han var först stirrig, och tryckte sej mot min mage för trygghet och skydd. Jag klappade honom och lugnade honom. Men det hjälpte inte så mycket. Kom på att det var längesen jag gav honom Reiki, så jag tänkte jag skulle testa det. La handen över hans korsrygg, och jag riktigt kände hur hela katten slappnade av! Sedan satt han så, på huk, helt lugnt tills veterinären kom, och jag var het om handen (är väl diabetesen som gör det).

Vetisen kollade lite i hans journal och sedan kom hon fram till oss och började kolla Russin i munnen, och klämma honom på magen. Jag såg hur han stelnade och la öronen bakåt direkt. Då sa jag högt ”förlåt, Russin, jag sa att hon inte skulle klämma, men nu gör hon det ändå”. Vetisen slutade genast och sa att hon inte behövde göra det, hon hade känt färdigt på honom.

Hon gick tillbaka till skrivbordet och då kände jag hur Russin skickade till henne ”du är säkert snäll, men jag tycker inte om när du klämmer på mej”. Det var så tydligt, det liksom strömmade i hela kroppen på mej! Otroligt häftig upplevelse!! Han hade säkert plockat upp att jag tyckte bra om henne, som tog vår kommunikation på allvar.

Det var en ganska nyutexaminerad veterinär, och hon var otroligt öppen för oss och ville lära sej en massa om hans diabetes osv. Trots att vi bara var där för en enkel vaccination. Jättetrevligt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.