Sommargenline och Blekingeforskning

Min vana trogen skaffade jag Sommarforskning på Genline. Har känt mej sugen på att komplettera min blivande makes träd lite, och då är det Genline som har källorna än så länge.
Har ägnat två dagar åt ”tjoffa tjoffa”-forskning. Dvs motorväg ner till slutet av 1700-talet på vissa grenar, då generation efter generation varit bofasta på samma ställe.
Jag har ett par grenar till att komplettera lite som inte borde vara så svårt, så det blir en del forskning nu på kvällarna.
Jag har även städat upp lite i gedcom-filen innan jag importerade den igen. Slog ihop dubblettkällor efter importen av Magnus släktfil och ändrade så alla som bara stod med förnamn verkligen var förnamn och inte tolkades som efternamn. Visst förvirring råder om dubbla efternamn ‎(patronym + efternamn)‎, så konsekvens saknas helt här. Ibland vill jag sortera en familj ihop, och ibland har det nya tilläggsnamnet ‎(soldatnamn e.d.)‎ så pass relevans för anorna att patronymet fått hamna som sist bland förnamnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.