WAO vilka bilder!

Ramlade av en slump på information om att Arkiv Digital bjuder på sökning i deras databaser gratis nu mellan jul och nyår. Jag tjoffade nästan av stolen när jag min vana trogen druttlade in i Oderljunga för att kika lite. Detta är alltså originalböckerna som är varsamt avfotograferade. Jag kikade i första husförhörslängden och kunde utan minsta problem läsa sidan 141 som jag tydligen haft problem med både på mikrokort och på Genline, då jag hade ett par versioner av denna sidan skärmdumpade och avfotograferade på mikroläsarskärm, negativt och annat. Den här versionen var helt suverän och det var bara att läsa rakt upp och ner. Mycket mycket lovande! Jag vet inte hur mycket material de har klart i förhållande till Genline som ju är mer eller mindre komplett nu och dessutom börjat registrera gårdar och byar och annat, men bildkvalitén är helt klart värt en slant för det man hittar!
Lättsökt var det också med en popup med alla sidnummer, så jag enkelt klättrar mellan sidorna och kan dumpa ner nya versioner av gamla svårlästa sidor.
Knalla in du också! http://www.arkivdigital.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.