En runda på Kullabygdsgrenen

Jag är hopplös på att prioritera! Just nu ser egentligen min mentala ToDo-lista på släktforskningen ut såhär:

  • uppdatera brorsans släktträd
  • göra släktbok på pappas sida

Men det går ju inte att bara sitta där och skriva in uppgifterna jag kommit fram till sedan jag gjorde brorsans träd 2001 utan att kolla liiiite på några grenar, uppdatera lite mer uppgifter, leta lite till. Trots att det är grejer som inte ens ska med i själva trädet.

Sedan sist jag skrev om mitt fyrbiträde Jöns Bengtsson på Svinbådan (del 2) har jag t.ex. hittat flottans lotsrullor med exakt anställningstid + att han kommit med på Svenska fyrsällskapets hemsida över personal. För 11 år sedan visste jag inte det.

Flottans arkiv, Lotsrullor, SE/KrA/0500-0503/0503/036/XII/49 (1866-(1882)), bildid: A0040453_00095

Fyrbiträde Fyrskeppet Svinbådan 1871-08-28 – 1881-03-28, uppsagd på egen begäran. Fyrbiträde på fyrskeppet Svinbådan halva året och möllare halva året.

Häromdagen var jag och viftade i Ingelsträde, på den grenen av Jöns anor och kom på att det kan finnas lite fler kopplingar till Kullasläkten än jag sett tidigare. Jag blev nyligen Kulla-släktare med ett DNA-test. Det visade sig att både mamma och morbror Rune vetat det länge och att ovannämnda Jöns Bengtsson återfinns i deras databas som ättling till yngste sonen Hans som flyttade till Ingelsträde.

Jag har inte skrivit så mycket om Kullasläkten här eftersom jag inte hunnit kolla så mycket på den än. Jag har mest läst på lite om anfadern och Kullagården – och bara de historierna där blir trevligt material till blivande släktböcker! Hmmm, jag kanske ska börja spara texter i Scrivener?

Jag skulle vilja diskutera med någon om släktuppslag, men har inte hittat någon plattform för det. Jag älskar ju specialfacebook-grupper, men ibland är de stendöda! Jag har provat både Kullasläktens egen grupp och en My ancestors are from Skåne. De enda svar jag får är typ ”kontakta den och den på telefon” eller ”skriv i den andra gruppen istället, DÄR pratar dom Kullasläkt minsann. Jag gav upp. Trådarna får ligga där och se om de genererar några svar så småningom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.