Tänkte visa min mat för er som undrar hur jag äter, och som svar på frågan om det inte är tråkigt att inte ha potatis/ris/pasta på tallriken jämt?
Lördag 13 juni
Frukosten var troligtvis ”standardfrukosten”
Tonfiskskål
En burk tonfisk i olja – avrunnen så mycket det går
2 kokta ägg
2-3 msk majonnäs
Detta äter jag flest dagar i veckan. Jag står mej på det utan att känna mej minsta hungrig eller sugen mellan 4 och 6 timmar beroende på vad jag ätit dagen innan och var i menscykeln jag befinner mig.
Eftersom helgfrukosten blir mycket tidigare än vardagsfrukosten brukar jag peta in ett mellanmål. Idag gjorde jag en hallonsmoothie på ett par skedar turkisk fet yoghurt, grädde, 1 dl frysta hallon, 1/2 dl proteinpulver med vaniljsmak. Jag fick hälla på lite mjölk för att det skulle gå att mixa. Jag tillsätter linfrön och solrosfrön i min smoothie också. Smoothien kom inte med på bild.
Till middag åt vi ”söndagsmiddag” – dvs fläskfilé i gogg. Magnus hade önskat pizza som söndagens mat, så vi flyttade fram fläskfilén till lördagen istället.
Fläskfilé med gogg
Skivad stekt fläskfilé steks och saltas/peppras. Sedan häller man på någon kryddad creme fraiche eller liknande – idag blev det creme bonjour med karljohansmak. Vi lyxade även till det med blandsvamp från frysen – sista påsen gula kantareller och en påse trattisar.
Jag hade shoppat färsk sparris, som jag varit lite rädd för att hantera. Fick tipset att bara grilla med lite olja, 2-3 minuter och strö på riven parmesan. Mindes mat-Tinas tips om att bara bryta sparrisen, så går den av själv där den ”ska”, så jag gjorde det. Inget grillväder, så jag smörstekte stjälkarna istället och slog på en aning tryffelolja.
Till detta åt jag blomkålsmos (=grovt riven blomkål får puttra ett par minuter i grädde – ta inte för mycket, då blir det rinnigt, prova dej fram – och ett par slevar cream cheese).
Jag blev väldigt mätt. Ska ta mindre portion nästa gång. Lyssna på kroppens signaler istället för att köra på autopiloten.
Eftersom vi hade planerat räkor på kvällen tog vi det, men ganska sent. För min del var det inte så farligt – jag åt ju bara fett och protein…
Ett kokt ägg, ca 50 g räkor, lite hackad romansallad och en klick ICAs saffrans aioli.
Enligt min mat
Energi kcal: 1784,90 Energi kJ: 7468,00
Proteiner: 95,99 Fiber: 8,39
Kolhydrater: 18,90 Vatten: 808,80
Alkohol: 0,00
Fetter:
Fett: 147,19 Kolesterol: 1211,77
E-mättade: 36,45 Mättade: 54,93
F-mättade: 43,29