Inte på latsidan!

Nu har jag löst Genline året ut. Kände att det behövdes under min ganska intensiva forskningsperiod just nu, för jag behöver ofta komplettera AD med Genline.
SVAR har jag också provat mer och har snart slut på klippkorten. Det är framförallt 1900-talskällor jag passat på att kolla igenom där.

Förra veckan kollade jag på MIKROKORT som jag lånat från SVAR också. Det ni! Det händer ju inte varje dag direkt! Var inställd på timmar framför läsare, men antiklimax nåddes ‎(kanske tack å lov)‎ när jag räknade ut att det fanns med två familjer i Helsingborgs sfs från den här tiden. Walfrids familj i Mariahusen, samt Petternilla som dog i kv. Carolus ‎(det är enligt mina efterforskningar ett kvarter som har Drottninggatan på ena sidan, Margaretaplatsen på ena sidan, sen minns jag inte vad dom två andra gatorna hette på rak arm)‎. Det var sorterat i kvartersbokstavsordning, så jag hittade båda hushållen snabbt kvickt och lätt. Sen satt jag där med separationsångest tills jag insåg att jag inte kunde mjölka ut mer ur längden, stoppade tillbaka den i sin bruna påse och postade tillbaka.

Jag har även fått väldigt roligt uppdrag av en formgivningsklient att hjälpa till att sammanställa hennes familj. Där rör jag mej i Stockholm, Malmö, Finland, Ryssland/Lettland och Polen! Alla helt nya områden för mig, och anledningen till att jag fick testa SVARs 1900-talsböcker på allvar. Nu hade jag hjälp av förfäderna eller något, för jag hittade en familj direkt genom en otroligt lyckad Googling. Detektivandet efter hennes släkt sprattlade igång min egen forskarlust ännu mer, och framför allt letandet i en massa nya källor – och googlandet!

Med ett par timmar ”över” satt jag och tog lite kompletterande källbilder i mina gamla väsby-böcker, som är från mikrokortens tid, men nu finns tillgängligt läsligt hos AD. Fick för mej att börja rota lite i mina Höganäsare och försöka ta reda på lite mer. Det blev två nya artiklar på huvudsidan om min släktforskning.
Mina anor på Höganäs 35
Jöns på Svinbådan.

Det tar egentligen inte så fasligt lång tid att skriva ihop såna här sammanställningar, men ibland blir man överambitiös och vet inte i vilken ände man ska börja. Höganäs 35-artikeln växte och växte, ju mer info jag fick fram och kunde googla på – men sånt är ju bara kul!

Nu ska jag avrunda mina Väsby-forskningar. Jag har en del källor som ska plåtas om och fixas med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.