Kära kära Petternilla! Nu är hon död…

När släktforskningssuget satte in denna veckan och Genlines sommarabonnemang gått ut bestämde jag mej för att testa mitt SVAR-klippkort. Slumpforskade lite som vanligt, och hjälpte bl.a. en vän att leta lite på sin mamma och hennes föräldrar.

När jag fyllt i lite luckor och kollat upp uppgifter som jag mest hade från brev från församlingar, som jag nu kunde läsa SCB-utdragen på själv, så kom jag på att jag kanska skulle gnata på lite i Helsingborg och leta upp Petternilla, som försvann spårlöst 1915 när hon flyttade från Allerum. 2 kvällar tog det, eller 1,5. Höll nästan på att missa henne, eftersom hon stod nederst på en sida, och jag bara precis hann se att det stod 53 när jag klickade mej vidare, reagerade, hejdade mej och klickade tillbaka. Och där var hon.

1922
#425
nov 20
Enkan Petronella Eliasson född Christiansdotter
å 18 Carolux
53 9/1 ‎(69)‎
Hjärnblödning
52B

Jag är osäker på kvartersnamnet. Har beställt hem församlingsboken 1920 på mikrokort – så härligt 1900-tal!!

Nu känns det bara konstigt tomt – efter alla dessa år av detektivande vet jag nu att Petternilla verkligen tog sej till Helsingborg och dog där 7 år senare. Jag fick brevet från Allerum 1999 med uppgiften om att hon flyttat till Helsingborg, och sedan dess har jag med jämna mellanrum letat och kollat efter henne… Vad ska jag göra nu då?? =OD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.