Många som frågar…

…så nu är det dags för en snabbkurs i ”GI enligt Sara”

Den vanligaste frågan jag får är om hur min matdag ser ut.

Så då berättar jag om hur den sett ut idag, för enkelhetens skull.

Frukost:
2 kokta ägg
1 burk tonfisk i olja (avrunnen)
2 msk majonnäs
lite babyspenat

Lunch (se bild):
1 Scans 120gs hamburgare
5-6 skivor halloumi
1 kokt ägg
broccoli
bearnaisesås

Middag;
fläsk med löksås gjord på bara grädde och lite curry som smaksättare
en äggmuffins till
(Magnus åt potatis och lingonsylt också)
detta målet var mer som lunch/mellanmål, eftersom lunchen var så stadig och jag fortfarande nästan var mätt

Mellanmål/Kvällsmat:
Idag blir det nog bara lite ost (glada kon)
en näve sötmandel

Denna veckan tömmer jag kolhydraterna efter helgens besök hos föräldrar och bror, då det var enklare att äta och smaka än att krångla och be om specialmat. Föräldrarna är inte riktigt redo för den omställningen, och nu har vi iallafall klargjort att jag kan fixa själv eller så till nästa gång. Nästa gång blir kanske jul, så det är ganska lugnt då. För julbord behöver jag INTE vara rädd för. Massa GImat att plocka till sej!!

När jag äter lite mer kolhydrater kan en frukost bestå av en Fazers rågkuse med kokt ägg, majonnäs och sallad eller en tallrik fil med solros- och linfrön. Oftast blir jag mindre mätt och får ett hungersug framåt lunch när jag äter kolhydratfrukost, så det passar jag på att äta de dagar jag behöver komma ihåg att äta lunch I TID! Jag har inte med mej några ”måste äta”-frukostvanor hemifrån alls. Det tycker jag är skönt nu, men jag förstår att det är svårt med GI för dom som måste äta två limpmackor med leverpastej, fruktyoghurt med müsli och ett stort glas apelsinjuice till frukost. Ungefär allt det gick fetbort med GI-tänket nämligen… Müslin är väl gränsfall, man kan blanda egen GIsmart. Jag har inte satt mej in i det, eftersom jag inte äter müsli i vanliga fall heller, så varför ska jag börja med det nu?

Så här ser min dags staplar ut hos GI viktkoll.

Jag har dragit över ganska mycket på fettstapeln, vilket beror på fläsket till middagen och mandeln och gräddsåsen. Men det är absolut ingen fara, eftersom jag inte käkat så mycket kolhydrater idag. De jag fått i mej är väl från broccolin och hamburgaren tror jag. GB-värdet ska helst vara så lågt som möjligt denna ”rivstartsveckan”, vilket det också är.

Nästa gång ska jag berätta mer om mellanmål.

När det är tyst i bloggen beror det oftast på att jag har en jobbtopp. Då orkar jag inte sitta vid datorn efter kontorstid och hinner inte blogga under mina jobbpauser, som blir väldigt korta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.